Cresc alocațiile copiilor, în  două etape! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 481 Vizualizări

Cresc alocațiile copiilor, în două etape!

Veste bună pentru părinți și copii: începând cu 1 august 2020 alocațiile vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% și 20%.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, anunță deja o altă creștere, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Acesta a declarat la un post de televiziune național că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, fiind aprobată aprobarea bugetului pentru 2020 și trecută prin Parlament fără a fi identificată o sursă de finanțare.

Cîțu a accentuat faptul că este imperios necesar să fie luat în calcul și contextul economic prin care trece economia globală, efortul pe care trebuie să-l depună Guvernul este imens, fiindcă sunt companii sau societăți care s-au închis, iar veniturile la buget scad.

Camera Deputaților, ca for decizional, a votat în decembrie 2019 propunerea legislativă care prevedea dublarea alocației pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 si 18 ani.

Potrivit declarației Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, după încheierea ședinței de guvern de acum două zile „La finalul lui 2022, vom avea o creştere a alocaţiilor de 300 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv de 600 de lei pentru copii între zero şi 2 ani şi pentru copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani.”

Violeta Alexandru a mai afirmat că decizia a fost luată de comun acord cu ministrul Finanțelor și cu cel al Justiției, pentru a armonizarea deciziei Curţii Constituţionale cu legea votată de Parlament.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE