Home / Slider / Cresc alocațiile copiilor, în două etape!
Foto: zcj.ro

Cresc alocațiile copiilor, în două etape!

Distribuie

Veste bună pentru părinți și copii: începând cu 1 august 2020 alocațiile vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% și 20%.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, anunță deja o altă creștere, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Acesta a declarat la un post de televiziune național că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, fiind aprobată aprobarea bugetului pentru 2020 și trecută prin Parlament fără a fi identificată o sursă de finanțare.

Cîțu a accentuat faptul că este imperios necesar să fie luat în calcul și contextul economic prin care trece economia globală, efortul pe care trebuie să-l depună Guvernul este imens, fiindcă sunt companii sau societăți care s-au închis, iar veniturile la buget scad.

Camera Deputaților, ca for decizional, a votat în decembrie 2019 propunerea legislativă care prevedea dublarea alocației pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 si 18 ani.

Potrivit declarației Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, după încheierea ședinței de guvern de acum două zile „La finalul lui 2022, vom avea o creştere a alocaţiilor de 300 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv de 600 de lei pentru copii între zero şi 2 ani şi pentru copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani.”

Violeta Alexandru a mai afirmat că decizia a fost luată de comun acord cu ministrul Finanțelor și cu cel al Justiției, pentru a armonizarea deciziei Curţii Constituţionale cu legea votată de Parlament.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.