Home / Slider / Legea societăților comerciale, modificată începând cu 05.07.2020

Legea societăților comerciale, modificată începând cu 05.07.2020

Distribuie

Camera de Comerț și Industrie  aduce la cunoștința  membrilor  și colaboratorilor  asupra  modificările și completările Legii nr. 31/1990, apărute în cuprinsul Legii nr 102, publicată în Monitorul Oficial nr. 583 din 2 iulie și care au intrat în vigoare din data de 05.07.2020.

Ce prevăd noile modificări

  1. Nu mai există obligativitatea ca o persoană fizică, sau juridică să fie asociat unic într-o singură societate!

Se abrogă Articolul 14, care prevedea:

(1) O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

(2) O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.

(3) În caz de încălcare a prevederilor alin. (1) şi (2), statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, precum şi orice persoană interesată poate cere dizolvarea pe cale judecătorească a unei societăţi astfel constituită.

(4) Pe baza hotărârii de dizolvare, lichidarea se va face în condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru societăţile cu răspundere limitată.

  1. Consecința directă a faptului că o persoană fizică, sau juridică poate deține calitatea de asociat unic în mai multe societăți este aceea că se elimină solicitarea declarației pe propria răspundere privind deținerea calității de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată. Se modifică astfel Art. 17 alin 1.
  2. Se elimină anumite documente care erau necesare la înmatricularea societății comerciale și la schimbarea sediului social, de exemplu declarația pe proprie răspundere în formă autentică privind respectarea condițiilor referitoare la sediul social. Se modifică astfel Art. 17 alin 3.
  3. Nu mai există obligativitatea ca numărul de sedii sociale declarate într-un imobil să coincidă cu numărul de incaperi! Se abrogă alin. 4 al Art. 17 care prevedea: (4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
  4. Nu mai există obligativitatea obținerii acordului vecinilor, în cazul în care se optează pentru declararea sediului social într-un apartament, însă doar pentru societățile ale căror administratori declară, pe propria răspundere, faptul că la sediul social nu se desfășoară activitate.

„Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a acestor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii.Detalii și informații suplimentare puteti solicita pe email: office@cciams.ro, sau la tel: 0265/269218”, precizează reprezentanții CCI Mureș.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.