Activități ale ABA Mureș: flash news iulie-august Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Activități ale ABA Mureș: flash news iulie-august

17 iulie 2020: Activitatea inspectorilor Administraţiei Bazinale de Apă Mureș, perioada ianuarie-iunie 2020

În urma inspecţiilor efectuate, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale din care 57 de avertismente și 38 de amenzi, însumând o valoare totală de 1.715.000 lei.
În prima jumătate a anului în curs, în ciuda perioadei specifice stării de urgență, în care au existat unele restricții privind mobilitatea personalului de inspecție în teren, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureș, incluzând aici și personalul din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor, au reușit să efectueze 757 de controale din care planificate 430 și 327 neplanificate.
Controalele efectuate în aceasta perioadă au vizat, în principal, pe lângă activitatea de cercetare și rezolvare a petițiilor, activitatea desfășurată în cadrul obiectivelor care au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale din albii și terase, alimentări cu apă și stații de epurare, depozitarea de deșeuri, modul de respectare al stării de salubritate a malurilor și albiilor cursurilor de apă, urmărindu-se dealfel, modul de respectare a actelor de reglementare și a legislației specifice în domeniul gospodăririi apelor.
Pentru a se asigura că folosinţele de apă funcţionează cu respectarea legalității în domeniu, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureș efectuează pe tot parcursul anului, controale planificate, tematice, inopinate ori de altă natură care sunt specifice acestui serviciu, urmărindu-se totodată, modul de aducere la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor trasate anterior.

3 august 2020: Două utilaje trimise de Administrația Bazinală de Apă Mureș pe litoral, pentru curățarea algelor

Un utilaj de la Administrația Bazinală de Apă Mureș a fost trimis pe Litoral și lucrează pentru colectarea miilor de tone de alge ajunse pe țărmul țărmul Mării Negre. În prezent sunt în total de 24 de utilaje de îndepărtare a algelor marine eșuate pe nisip. La cererea directorului general al Agenției Naționale Apele Române, Ervin Molnár, au fost trimise pe Litoral două utilaje, de la ABA Mureș, respectiv Crișuri, care suplimentează activitatea utilajelor deja existente și vin în sprijinul colegilor de la ABADL pentru colectarea algelor. Utilajele trimise se alătură astfel celor două utilaje aduse de la Someș-Tisa,precum și celor utilizate de ABADL, 20 la număr. Cifra oamenilor care manevrează aceste utilaje se ridică la 34. Numai pe parcursul lunii iulie 2020 au fost colectate 6.000 de tone, de alge, reprezentând 75 la sută din cantitatea totală colectată de la începutul anului. În ultimele 10 zile au fost colectate 2000 de tone.

5 august 2020: Administrația Bazinală de Apă Mureș a semnat un acord cu Primăria Târnăveni pentru pista de alergare de pe dig

Proiectul „Amenajare căi de acces pietonale și piste de alergare pe digurile Târnavei Mici, din Târnăveni” va fi finanțat de la bugetul local al municipiului. Implementarea proiectului va fi făctută după semnărea unui acord cadru între Consiliul Local Târnăveni și Administrația Bazinală de Apă Mureș. Înțelegerea a fost semnată pentru realizarea lucrărilor de amenajare a unor piste de alergare, acoperite cu zgură, pe digurile dintre podul rutier și podul de cale ferată, precum și pe digul de pe malul stâng, dintre podul rutier și strada Rampei. În contract este stipulate faptul că Administrația Bazinală se obligă să păstreze drepturile de administrare asupra albiilor și malurilor râului Târnava Mică. Acordul a fost semnat pe o perioadă de doi ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE