Home / Agricultura / APIA efectuează plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată

APIA efectuează plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Mureș, a anunțat joi, 6 august, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că efectuează plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în primul trimestru din anul 2020, 1 ianuarie – 31 martie.

,,Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare care urmează a fi plătită este de 1.420.018 lei pentru cantitatea de motorină determinată cu acciza redusă de 930665,83 litri. Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei de motorină pentru anul 2020 este de 1.5258 lei/litru”, a informat Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv al APIA Mureș.

Astfel, în sectorul zootehnic au fost autorizate un număr de 65 de cereri, reprezentând 182.545.615 de litri de motorină, valoarea cuvenită pentru acciză fiind de 278.530 de lei. În domeniul vegetal au fost autorizate 233 de cereri cu o cantitate de 748.120.216 de litri de motorină, având valoarea cuvenită de 1.141.488 de lei.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

,,Acces la literatura științifică”, conferință la UMFST

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …