Home / Administratie / Primarii mureșeni la raport. Proiectele de infrastructură, specialitatea lui Toth Ioan (Apold)

Primarii mureșeni la raport. Proiectele de infrastructură, specialitatea lui Toth Ioan (Apold)

La împlinirea a patru ani de la alegerile locale din 2016 și de la depunerea jurământului de primar de la nivelul celor 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, cotidianul Zi de Zi a demarat un serial intitulat ”Primarii mureșeni la raport”, prin intermediul căruia primarii din județul Mureș au posibilitatea de a-și prezenta bilanțul mandatului 2016-2020.

Episodul de astăzi este dedicat lui Toth Ioan (PSD), primar din anul 2012 al comunei Apold.

Reporter: Care sunt principalele trei realizari ale mandatului de primar 2016-2020?

Toth Ioan, primarul comunei Apold: Proiectul ”Canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Apold, județul Mureș” semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în valoare totală a investiției de 16.756.312 de lei. În anul 2019 s-a emis autorizația de construcție numărul 109 din 19 noiembrie 2019 și s-a trecut la realizarea lucrării. Un alt proiect este ”Reabilitare și dotare Cămin cultural în comuna Apold, localitatea Șaeș”, valoarea contractului este de 1.966.581,11 de lei. În 2020 începe executarea lucrărilor. Cel de-al treilea proiect este ”Realizarea teren de sport în comuna Apold, localitatea Șaeș.” În anul 2019 s-a finalizat proiectul.

Din bugetul local am construit două poduri peste pârâul Șaeș: podul din satul Șaeș și Podul din satul Daia, în valoare de 1.280.444,76 de lei.

Rep.: Precizați un obiectiv/proiect pe care vi l-ați propus în 2016 și care nu a fost realizat, precum și motivele nerealizării acestuia.

T.I.: Am depus cu trei cereri de finanțare pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare DC 56 Apold – Daia DC56 A spre Vulcan în comuna Apold”. În anul 2019 a fost admis proiectul de Fondul de Dezvoltare Instituțională, dar odată cu schimbarea Guvernului finanțarea a fost anulată.

Rep.: Cum apreciați colaborarea cu Consiliul Local în perioada 2016-2020? Vă invităm să acordați și o notă în acest sens, de la 1 la 10.

T.I.: Pentru colaborarea cu Consiliul Local Apold în perioada 2016 – 2020 acord nota 8.

Rep.: Veți candida pentru un nou mandat de primar? În cazul unui răspuns afirmativ, vă rugăm să vă argumentați decizia.

T.I.: Voi candida pentru un nou mandat, pentru că am proiecte în execuție și semnate pentru finațare și cred că este dreptul meu să tai panglica la finalizare.

Au consemnat Alex TOTH și Andreea ȚIȚIU

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Accident grav, cu patru victime, în Albești!

Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină, sâmbătă dimineața, în jurul orei 5.45, la un …