Home / Administratie / Primăria Iernut, pregătiri pentru un împrumut de 8 milioane de lei

Primăria Iernut, pregătiri pentru un împrumut de 8 milioane de lei

Distribuie

Primăria orașului Iernut a anunțat, prin intermediul unei postări pe pagina web www.primariaiernut.ro, proiectul de contractare a unei facilități de credit în valoare de 8.000.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local. Această sumă va fi direcționată în mod egal spre două proiecte.

Primul proiect presupune modernizarea DC 86 Iernut – Sălcud, pe o distanță de 6.620 de metri, întrucât în prezent, partea carosabilă are porțiuni de asfalt frezat și balast. Valoarea investiției este de 10.614.575 de lei, iar în vederea execuției lucrărilor s-a încheiat un contract de lucrări cu asocierea Dugaro SRL și SC Consultus SRL. ,,Până în prezent s-au realizat lucrări în valoare de 776.609 de lei, dintre care 181.332 de lei serviciile de proiectare plătite în 2019. Pentru anul 2020 a fost prevăzută în buget suma de 1.020.000 de lei, din care s-au achitat 595.277 de lei. Pentru asigurarea parțială a sumelor necesare, Primăria orașului Iernut a încheiat un contract de credit cu BCR SA, pentru suma de 2.648.335,47 de lei. Necesarul de finanțat, estimat la 6.528.275 de lei, se dorește a fi asigurat printr-un credit de investiții în suma de 4.000.000 de lei, iar diferența de aproximativ 2.528.725 de lei să fie asigurată din surse proprii”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Iernut.

Cel de-al doilea proiect, spre care vor fi direcționați cei 4.000.000 de lei rămași are în vedere finanțarea obiectivului de investiții ,,Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă și canalizare în cartierul Mihai Eminescu Nou”, valoarea estimativă a acestui proiect fiind de 8.178.837 de lei, care va fi asigurată din credit la termen, iar diferența, estimată la 2,5 – 3 milioane de lei, va fi plătită din surse proprii. De asemenea, în suma lucrărilor se regăsesc cheltuieli neprevăzute în valoare de 723.000 de lei.

Durata maximă a împrumutului este de 144 de luni, dintre care 18 luni reprezintă perioada de grație și tragere fixă, iar perioada de rambursare maximă este de 126 de luni.

Deschiderea ofertelor de licitație va avea loc în data de 6 august, urmând ca în perioada 6 august – 20 august să se negocieze clauzele contractuale, pentru ca la data de 31 august să se semneze contractul de împrumut și să se finalizeze operațiunea de finanțare.

În ceea ce privește serviciul Datoriei Publice actual al Orașului Iernut, ,,odată finalizată procedura de contractare a noului împrumut de 8 milioane de lei, serviciul datoriei ar atinge un nivel de îndatorare relativ liniar, cu un maxim de aproximativ 22% în anul 2022 și scăzând până la 8,06% în anul 2030. În cazul în care finanțarea va fi contractată pe o perioadă de 10 ani, atunci serviciul datoriei ar atinge un nivel de îndatorare maximal de aproximativ 24% în  anul 2020”, menționează sursa citată.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.