Home / Administratie / Încă o rectificare de buget la Luduș

Încă o rectificare de buget la Luduș

Distribuie

Una dintre obișnuitele rectificări ale bugetului local a fost aprobată de legislativul local în ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 28 iulie 2020.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș scrie: „Am inițiat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local din necesitatea efectuării unor virări de credite și modificare de trimestrialitate în bugetul Primăriei cât și a unităților subordonate orașului Luduș în scopul desfășurării activității în bune condiții. Rectificarea bugetului local este necesară, oportună și legală și se impune pentru buna funcționare a activității instituției cu toate unitățile și activitățile de subordonare locală”.

Consilierii locali au aprobat cererea Școlii Gimnaziale nr. 1 care a solicitat majorarea veniturilor și cheltuielilor cu 10.000 de lei în urma sponsorizării venite de la Fundația Communitas din Cluj-Napoca în vederea acoperirii parțiale a cheltuielilor de transport efectuate de un număr de 23 elevi navetiști de la secția maghiară.

Printr-o solicitare făcută de Cornel Luca, șef Birou „Piețe, Sală de sport, Bazin sportiv și Stadion” se propune scoaterea de pe lista de investiții a obiectivului de investiții „Achiziție autoturism” în valoare de 46.000 de lei și alocarea sumei de 15.500 de lei pentru obiectivul de investiții „Reparare autoturism” cu mențiunea că alocarea este necesară pentru trimestrul III 2020.

În 29 iunie 2020, Consiliul Local Luduș, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 103 a aprobat alocarea sumei de 10.000 de lei pentru achiziționarea unei Licețe SQL server Standard plus SQL Server CAL Runtime per User, împreună cu „Modulul export date automat către DRCPIV” necesară pentru stocarea datelorde la Biroul de Impozite și Taxe Locale, respectiv actualizarea datelor privind modificări ale mijloacelor de transport, conform legislației în vigoare. După consultarea pieței s-a constatat că suma alocată este insuficientă pentru procurarea licenței. Viorel Berbecar a solicitat suplimentarea sumei alocate cu 12.000 de lei.

Rectificarea bugetară a fost inițiată în conformitate cu articolul 129, alineatul 2, litera b, alineatul 4, litera a, articolul 136, alineatul 1 și articolul 139, alineatul 3, litera a, din Codul administrativ aprobat prin OUG nr. 57/2019, a articolului 19, alineatul 2, și articolul 49, alineatul 4 și 7, din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.