Sinteza activității ISU Mureș în perioada 3 – 6 august Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Sinteza activității ISU Mureș în perioada 3 – 6 august

La începutul lunii august, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș a intervenit pentru a gestiona un număr de 234 de intervenții, dintre care 216 au fost intervenții SMURD.

Printre cele mai importante intervenții, prezentate în cadrul unui buletin infromativ din data de 7 august, se numără:

Incendii

În cursul zilei de luni, 3 august, ISU Mureș a intervenit în cazul producerii unui incendiu la o autoutilitară pe strada Antal Nagy Budai din Târgu Mureș, Tot în această zi, pompierii au gestionat un incendiu de vegetație uscată în municipiul Sighișoara, pe strada Clujului, în apropierea stației de epurare.

Marți, 4 august, ISU Mureș a intervenit în cazul producerii unui incendiu de baloți și tractor la ieșirea din localitatea Târnăveni. Au ars aproximativ 60 de baloți, miriște pe o suprafață  de un hectar și o presă de balotat. O altă intervenție a fost în cadrul unui incediu la o casă de locuit în localitatea Lunca Bradului, unde au ars aproximativ 30 mp din acoperișul casei și o bucătărie de vară.

Miercuri, 5 august, pompierii au gestionat un incendiu de vegetație uscată în localitatea Adămuș, acesta fiind lichidat înainte de a se extinde la o plantație de pin cu ajutorul unui utilaj agricol, cu care s-a creat o fâșie de protecție între vegetația aprinsă și plantație. Au ars aproximativ 3 hectare de vegetație.

Joi, 6 august, a avut loc un incendiu violent la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara.      ,,S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara, Detașamentul Târgu Mureș, SVSU Daneș și trei cisterne de apă a unor operatori economici. Incendiul s-a manifestat violent, pe o suprafață de peste 400mp, cu degajări mari de fum, motiv pentru care s-au transmis două mesaje RO-ALERT, prin care s-a avertizat populația din zonă despre eveniment. Pentru această intervenție s-a activat parțial grupa operativă și în total s-a intervenit cu 30 de cadre militare din cadrul ISU Mureș cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o mașină de teren, doi reprezentanți de la SVSU Daneș cu o autospecială de stingere, cinci angajați de la diverși operatori economici cu trei cisterne de apă. După 14 ore încă lucrează pentru lichidarea incendiului, acesta se manifestă în continuare pe mai multe focare ascunse și degajări de fum”, au transmis reprezentanții ISU Mureș.

Accidente rutiere

Luni, 3 august, pompierii au intervenit în cadrul unui accident rutier produs între trei autoturisme în localitatea Dumbrăvioara, fără victime încarcerate. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri pe durata intervenției.

Degajare copac și materiale în pericol să cadă de la înălțime

Marți, 4 august, ISU Mureș a fost solicitat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în Municipiul Reghin, strada Cerbului.

Miercuri, 5 august, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor materiale de construcții desprinse și în pericol să cadă de la etajul III, de la o clădire din Municipiul Târnăveni, strada Păcii. ,,A fost vorba despre 2 litere dintr-o reclamă, din plexiglass, care din cauza vântului     s-au desprins și erau în pericol să cadă. Literele au fost îndepărtate la timp de către pompierii militari cu ajutorul autoscării mecanice”, menționează sursa citată.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE