Mureș: Angajații serviciilor sociale DGASPC cer stimulente de risc Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1758 Vizualizări

Mureș: Angajații serviciilor sociale DGASPC cer stimulente de risc

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş au protestat, vineri, la Târgu Mureş pentru a-şi cere drepturile promise pentru izolarea preventivă la locul de muncă, denumite stimulente de risc, promise pentru perioada stării de urgenţă.
”În luna aprilie şi mai 2020, angajaţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, publice şi private, au trebuit să se supună unei măsuri de prevenţie fără precedent, care nu a fost aplicată altor categorii de salariaţi, cea de izolare preventivă la locul de muncă pentru perioade ciclice de 14 zile. A fost o perioadă extrem de grea, în care salariaţii au stat departe de partenerii de viaţă, de copii, de părinţii aflaţi în întreţinere, cu scopul nobil de a proteja beneficiarii centrelor rezidenţiale. Este o sarcină de care salariaţii s-au achitat în mod exemplar. La mai bine de două luni de la încetarea stării de urgenţă, factorii decidenţi nu au procedat la punerea în plată a acestui drept, neexistând la acest moment o dată concretă oferită pentru plata stimulentului de risc”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului ACORD, Lucian Puiu.
În plus, a spus acesta, angajaţii DGASPC Mureş protestează şi pentru faptul că sunt în pericol de a nu-şi mai primi salariile după luna septembrie şi că, deşi au depus numeroase sesizări, deocamdată nu au primit răspuns.
”Se impune o rectificare bugetară care ar trebui să asigure plata salariilor până la finele anului 2020, iar fără aceasta asistenţa socială din judeţul Mureş şi din întreaga ţară va intra în colaps”, a precizat Lucian Puiu.
Între protestatari s-a aflat şi Elena Aneta Albert de la Centrul de recuperare şi reabilitare Luduş, care a arătat că a intrat în izolare la locul de muncă în prima serie şi a mai prins încă o săptămână în ultima perioadă a stării de urgenţă, timp în care a lucrat 12 ore cu 24 ore, fără zile libere, dar şi fără stimulentele promise.
De asemenea, infirmiera Tunde Erzsebet Papp a afirmat că deşi li s-a promis acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare, în mod similar cu personalul din domeniul sanitar, acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Protestatarii au spus că nu doresc altceva decât să fie respectaţi şi să li se acorde ceea ce li s-a promis prin lege.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE