Spiritul de aventură testat cu succes la Carpathian Adventure Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 379 Vizualizări

Spiritul de aventură testat cu succes la Carpathian Adventure

În ciuda pandemiei Covid-19, Outward Bound România şi Societatea Carpatină Ardeleană, Filiala Tîrgu  Mureș,  cu respectarea normelor de siguranţă,   au organizat în perioada  7-9 august  o nouă ediție a  concursului de aventură Carpathian Adventure, organizat între Sovata şi Lacul Bezid.După părerea organizatorilor, realizarea în condiţii de siguranţă, dar totuşi cu oferirea adrenalinei necesare concurenţilor, a unui astfel de concurs în timpul pandemiei, a fost o adevarată aventură şi o reală provocare. Din cele 11 echipe înregistrate, 8 au pornit la startul matinal sâmbătă, de la ora 06:00. Kiss Emőke, coordonatorul de program al concursului, a precizat faptul  că anul acesta au avut parte de mai multe premiere – a fost prima ediţie cu echipe doar din România, prima ediţie în care toate echipele au reuşit să ajungă la finish înaintea timpului de concurs, parcurgând cele 85 km de drumeţie, mountain biking, rafting şi rapel în mai puţîn de 30 ore.Echipa campioană fost VSK Székelyudvarhelyi (Imre Judit, Jére Levente, Kacsó Zoltán és Karamán Zsolt), ei au reuşit să ajungă la finish în timp record, 13 ore şi 23 de minute. Pe locul ÎI s-a clasat echipa 7,5 m (Bálint Hajnal Noémi, Butiurca Sándor, Gál Gergely din Tg. Mureş şi Mihály Péter din Tg. Secuiesc) în 14 ore şi 53 de minute. Pe locul III a terminat echipa Făgetul Clujului – Valea Morii cu 16 ore 50 minute (Irina Coliban, Mihai Octavian Bogdan, Andrei Cătălin şi Iurcu Dumitru).

O emoție uriașă a fost provocată organizatorilor, dar și participanților faptul că, ultimele două echipe au ajuns la finish cu doar 6 minute înaintea expirării duratei de 30 de ore de concurs. „Au fost echipe, care au parcurs de fapt 100 km fiind rătăcite de mai multe ori, provocarea cea mai mare fiind orientarea. A fost o echipă care a avut probleme fizice (spasme musculare) chiar de la primul punct de control, dar nu a renunțat nici o clipă. Au fost două echipe care chiar din start au decis să parcurgă împreună tot traseul, percepând această ocazie nu că o competiție, ci că o aventură în familie, oferind ajutor reciproc la provocări pe tot parcursul drumului”, a precizat  Ferencz Dalma, organizatorul competiției

Feedback pozitiv

A fost și o echipă pentru care construirea plutei și traversarea lacului a însemnat cea mai mare provocare.

”Când vâslești pe loc, și simți că nu progresezi deloc, și nici nu vezi celălalt mal al lacului… este un punct când te demotivezi. Această stare nu durează mult, pentru că faci parte dintr-un grup, și nu te lasă să te dai bătut sau să renunți! Pe tot parcursul competiției ne-am încurajat, și așa am ajuns să fim pe locul III.”a spus  Irina Coliban din cadrul echipei Făgetul Clujului-Valea Morii.

Cerere în căsătorie

La ceremonia de premiere, când stările și emoțiile au ajuns la punctul culminant, participanții și organizatorii au fost martorii unei cereri în căsătorie: un membru al echipei din Cluj a cerut-o în căsătorie pe aleasă inimii sale, concurentă și ea. Pentru ei, finalul competiției a însemnat începutul unei noi aventuri.Pentru anul viitor organizatorii pregătesc o ediție specială, deoarece concursul Carpathian Adventure va avea cea de-a 15-a ediție, când va împlini 20 de ani de existență, primul fiind organizat în anul 2001.

Alin Zaharie

Foto: Márton Szilárd

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE