10.000 de lei! Amendă primită de o firmă de taxi din Târgu Mureș pentru că un taximetrist a refuzat să transporte un copil cu dizabilități! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4471 Vizualizări

10.000 de lei! Amendă primită de o firmă de taxi din Târgu Mureș pentru că un taximetrist a refuzat să transporte un copil cu dizabilități!

O cunoscută firmă de taxi din Municipiul Târgu Mureș s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei după ce un șofer, angajat sau aflat în relații contractuale cu societatea de taxi, a refuzat să transporte un copil cu dizabilități locomotorii aflat într-un cărucior cu rotile.

Potrivit Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), refuzul șoferului de taxi de efectuare a unei curse pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, însoțit de mamă, reprezintă o discriminare directă, fiind încălcat dreptul de acces la serviciul menționat, în condiții de egalitate.

Cu unanimitate de cinci voturi pentru, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis ca firma de taximetrie târgumureșeană să fie amendată cu suma de 10.000 de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE