Home / Sanatate / Aparat mobil de ventilație pulmonară donat Spitalului Clinic Județean de Urgență

Aparat mobil de ventilație pulmonară donat Spitalului Clinic Județean de Urgență

Crucea Roșie Română a donat în cursul zilei de azi, 12 august  un aparat mobil de ventilație pulmonară pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș. Echipamentul medical a fost  achiziționat cu sprijinul partenerilor de la Fundația Orange.

Aparatul va deservi pacienții internați în Unitatea de Suport Medical COVID-19 înființată în campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”.

„Un astfel de aparat era necesar la Târgu Mureș, întrucât mulți pacienți au nevoie de ventilație artificială, iar un ventilator modern poate ușura atât munca personalului medical, cât mai ales poate salva zeci de vieți. Încă de la începutul pandemiei, voluntarii Crucii Roșii din județul Mureș au venit în sprijinul celor mai vulnerabile persoane, fiind mereu în prima linie a asistenței umanitare. Le mulțumesc lor, le mulțumesc donatorilor și tuturor celor care ne-au fost și ne sunt în continuare alături”, a declarat Magda Bercea, directorul Filialei Mureș a Crucii Roșii Române.

Echipamentul medical donat are valoarea de 214.191 lei și face parte dintr-o donație de 400.000 euro oferită de Fundația Orange în cadrul Campaniei Naționale „RomaniaSalveazaRomania” derulată de Crucea Roșie Română în sprijinul spitalelor și a pacienților afectați de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, România!” 2021

INFORMARE DE PRESĂAdministrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, participă la …