Firmele primesc 2.500 lei pentru fiecare salariat care a lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență! Există condiții și excepții. Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1297 Vizualizări

Firmele primesc 2.500 lei pentru fiecare salariat care a lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență! Există condiții și excepții.

În Ordonanța de Urgență a Guvernului 132/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 720 din 10 august 2020, sunt cuprinse măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Articolul 6 din cuprinsul ordonanței prevede facilități acordate angajatorilor cu salariați în regim de telemuncă, pe perioada stării de urgență, pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

Potrivit aliniatului 1 din Articolul 6 al ordonanței de urgență, pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

Suma prevăzută la aliniatul 1 se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de șomaj, prin ANOFM, în limita fondurilor alocate cu această destinație, angajatorilor, pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

Modalitatea de acordare și categoriile de bunuri ce pot fi achiziționate conform aliniatului 1 se stabilesc prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 10 zile de la publicarea prezentei ordonanțe de urgență.

Aliniatul 4 prevede că în termen de 30 de zile de la acordarea sumei prevăzute la aliniatul 1, angajatorul are obligația de a transmite ANOFM documente justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale.

În cazul nerespectării obligației de transmitere a documentelor justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale, angajatorul restituie integral suma acordată, în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la aliniatul 4.”

Articolul 7 al ordonanței reglementează următoarele aspecte:

„Prevederile prezentei ordonanțe de urgență nu se aplică următoarelor categorii de angajatori:

  1. a) instituții publice, astfel cum sunt acestea definite prin Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și prin Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) angajatorii care se află în faliment, dizolvare, lichidare sau care au activitățile suspendate, potrivit legii;
  3. c) angajatorii care sunt înregistrați în jurisdicții necooperante în scopuri fiscale.”
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE