Fosta mare campioană la natație, Camelia Potec, a vizitat viitorul Bazinul Olimpic Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1884 Vizualizări

Fosta mare campioană la natație, Camelia Potec, a vizitat viitorul Bazinul Olimpic Târgu Mureș

Fosta campioană olimpică de natație, Camelia Potec, în prezent preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), a fost prezentă astăzi, 13 august, la Târgu Mureș, pentru a verifica stadiul lucrărilor la viitorul Bazin Olimpic Târgu Mureș.

Lucrările la bazinul olimpic de nataţie, construit pe locația fostului ștrand „1 Mai”, din Cartierul Aleea Carpați, au început în iulie 2019. Complexul va cuprinde două bazine de mare capacitate: unul pentru competiţii olimpice, cu 10 culoare de înot și unul pentru încălzire, cu cinci culoare. Bazinul principal va avea cea mai mare lăţime dintre toate bazinele de acest gen din ţară şi va beneficia de o tehnologie specială.

Camelia Potec și directorul Clubului Sportiv ”Mureșul”, Iuliu Cosmin Pop

Camelia Potec a menționat, după vizitarea şantierului, că sunt şanse reale ca locuitorii municipiului să se bucure de acest complex de nataţie, dar nu crede că acest lucru este posibil până la finele anului, din cauza unor licitaţii aflate în curs de derulare. Președintele FNRP a mai spus că, pentru ca acest proiect să fie finalizat, este nevoie de aportul tuturor autorităţilor. Altfel, înotătorii din Târgu Mureş nu vor mai avea unde să se pregătească din septembrie sau octombrie.

Pe de altă parte, fosta campioană olimpică a primit a primit asigurări că Bazinul Olimpic, un proiect în valoare de 24,5 milioane de lei, finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, ar putea fi funcţional până la sfârşitul acestui an. Conform Agenției AGERPRES, managerul de proiect din partea constructorului, Bogdan Moldovan, a declarat că „Bazinul olimpic din Târgu Mureş ar trebui să se dea în folosinţă la sfârşitul acestui an. Dacă ceea ce înseamnă branşamente se rezolvă, se poate face deja baie la sfârşitul anului. Toată partea de rezistenţă e finalizată, acum suntem la partea de finisaje şi placări pe zona de piscine. Pe lângă lucrarea pe care o vedem, sunt două proceduri de licitaţie în derulare, care ţin de reţelele exterioare ale bazinului şi partea de dotare a piscinelor. Dacă aceste două licitaţii se vor atribui în viitorul foarte apropiat, atunci sfârşitul anului ne va prinde cu apă în piscină”.

După vizita la Bazinul Olimpic, președintele FNRP a avut o scurtă întrevedere cu prefectul Județului Mureș, Mara Togănel.

Prefectul Mara Togănel, alături de Camelia Potec

Pe pagina de socializare a prefectului Mara Togănel sunt publicate câteva aspecte legate de întrevederea cu fosta campioană olimpică:

„Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a fost oaspetele Instituției Prefectului în cadrul unei vizite în județul Mureș. Punctul central al discuției a fost legat de stadiul lucrărilor la Bazinul olimpic acoperit din Târgu Mureș, un proiect ajuns la stadiul de execuție de 70% și finanțat de către Compania Națională de Investiții.

În același timp, am discutat despre importanța susținerii performanței sportive de către autoritățile locale. Camelia Potec a apreciat interesul față de natație pe care l-a regăsit în județul nostru, dar și prezența unor oameni pasionați, profesioniști, care pot face proiecte de succes dacă au sprijinul necesar.

Cred că îndemnul Cameliei Potec trebuie respectat de către orice factor de decizie local, fapt care ar încuraja tot mai mulți copii și tineri să practice acest sport frumos și să facă performanță.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE