Direcția Silvică Mureș, în vizorul M.M.A.P., pentru nereguli în activitate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1841 Vizualizări

Direcția Silvică Mureș, în vizorul M.M.A.P., pentru nereguli în activitate

Potrivit unui comunicat de presă publicat azi, 13 august 2020, de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, ministrul Costel Alexe a decis trimiterea Corpului de Control și a echipei de audit a instituției pentru verificări amănunțite la Direcția Silvică Mureș și la cele 10 ocoale silvice aflate în subordine (ocoalele silvice Luduș, Târgu Mureș, Reghin, Gurghiu, Fâncel, Răstolița, Lunca Bradului, Sovata, Târnăveni și Sighișoara).

Cele două instituții de control vor înlocui acțiunile de verificare demarate de Direcția Silvică Mureș la Ocolul Silvic Gurghiu. Controalele au la bază sesizări făcute în prima parte a anului, atât de personalul silvic cât și informații vehiculate în spațiul public, cu privire la neregulile din activitatea Direcției Silvice Mureș.

În comunicatul menționat, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, declară: „Vrem să avem un control echidistant și imparțial. Există suspiciuni rezonabile că un control realizat de subordonații aceleiași instituții să nu ajungă la concluzii obiective. Suntem la curent cu neregulile identificate în fondul forestier administrat de Direcția Silvică Mureș și am acționat în consecință. În prima parte a acestui an, în urma primirii mai multor sesizări, atât de la personalul silvic, cât și de la avertizori de integritate, a fost demarată o serie de controale simultane, derulate de inspectorii Gărzii Forestiere Brașov. Verificările au vizat activitatea Ocolul Silvic Gurghiu. Unele din aceste controale au fost finalizate, fiind aplicate sancțiuni silvice și întocmite dosare, care au fost înaintate instituțiilor abilitate. Suntem angajați prin toate metodele pentru a-i descoperi și pedepsi pe cei care se află în spatele rețelelor de tăieri neautorizate și transport ilegal de material lemnos. Orice sesizare care ne conduce spre aceste rețele trebuie imediat verificată. Acestea trebuie să dispară pentru totdeauna! Doar atunci vom putea spune că fenomenul tăierilor ilegale a fost stopat în România. Rămânem fermi pe poziții în această luptă și aplicăm mai multe tactici: de la sisteme digitalizate de supraveghere în timp real a pădurii, la susținerea înăspririi pedepselor pentru cei care încalcă legea, până la urmărirea sesizărilor care ne conduc spre cei care sunt în spatele acestor ilegalități”.

Sursa: MMAP

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE