Home / Administratie / Taxe eliminate la Luduș

Taxe eliminate la Luduș

Un referat de specialitate semnat de Adriana Elena Vînt, Șef Birou al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Luduș (SPCLEP) trimis Biroului Impozite și Taxe Locale (ITL) din cadrul Primăriei orașului Luduș face cunoscut faptul că „Prin modificările aduse, de articolul 4, alineatul (2) din Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului 57/2019, privind Codul administrativ „Nu se pot stabili taxe speciale pentru publicarea pe pagina de internet a declarației de căsătorie, ori pentru încheierea căsătoriei, indiferent de locul unde aceasta are loc”.

În același timp, Adriana Elena Vînt solicită modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 45/2019 prin eliminarea din Anexa 7 a punctelor: „ 1 a.Taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele libere și sărbători legale este de 157 de lei, pentru persoanele care au domiciliul sau reședința în orașul Luduș; 1b. Taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele libere și sărbători legale, pentru viitori soți care nu au niciunul domiciliul sau reședința în orașul Luduș, taxa este de 314 de lei”.

În Raportul de specialitate întocmit de Șef Birou ITL, Dennis Bordan, se propune spre aprobarea Consiliului Local Luduș, modificarea literei a, alineatul (1), din Anexa nr. 7 la Hotărârea Consiliului Local nr. 45/2019, care va avea următorul conținut: ”1) Pentru buna desfășurare a activității serviciului public comunitar de evidență a persoanelor și pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere și funcționare a acestuia se adoptă următoarele taxe: a) Contravaloarea cărții de identitate este de 7 lei; b) Contravaloarea cărții de identitate provizorie este de 1 leu; c) Taxa furnizare date cu caracter personal din Registrul Național de Evidență a Persoanelor, este de 2,5 lei/ persoană verificată”.

Proiectul a fost aprobată în unanimitate de aleșii locali din Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Ervin Molnar: “Dorința mea este să contribui la schimbarea în bine a României”

Liderul Partidului Național Liberal Târgu Mureș, totodată director general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin …