Home / Invatamant / INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Maria-Teofana Parască vrea să ajute oamenii să își recapete încrederea în aspectul lor fizic

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Maria-Teofana Parască vrea să ajute oamenii să își recapete încrederea în aspectul lor fizic

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție din cadrul unor instituții de învățământ superior din județul Mureș, promoția 2020. În vârstă de 22 de ani, Maria- Teofana Parască este șefa de promoție a specializării Cosmetică Medicală și tehnologia produsului cosmetic din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar în interviul următor ne împărtășește despre motivația din acești ani de studiu, oferindu-ne în același timp câteva sfaturi pentru un ritual corect de îngrijire al tenului.

Reporter: Pentru început, te rog să ne spui câteva lucruri despre tine.

Maria-Teofana Parască: Sunt din comuna Bilbor, județul Harghita și sunt o persoană cu zâmbetul pe buze, prietenoasă, căreia îi place să îi ajute pe ceilalți. Îmi plac plimbările în natură, ieșirile cu prietenii și să îmi petrec timpul cu familia. Momentan nu lucrez, dar doresc să îmi încep cariera profesională cât de curând, și să îmi continui studiile.

Rep.: Ce te-a motivat să alegi această facultate?

M.T.P.: Am ales această facultate deoarece este un domeniu frumos în care înveți multe informații despre structura pielii, problemele acesteia și tratamente contra afecțiunilor, prin care poți ajuta multe persoane care au probleme cu aspectul lor fizic. Totodată, am ales acest domeniu pentru progresul său din ultimul timp, lumea fiind foarte preocupată de aspectul fizic, dar și la îndrumarea familiei, care au observat că sunt preocupată de domeniul frumuseții și au sugerat că mi s-ar potrivi acest program.

Rep.: Ce presupune domeniul cosmeticii medicale și a tehnologiei produsului cosmetic?

M.T.P.: Acest domeniu presupune cunoașterea a numeroase proceduri, rețete, scheme de tratament pentru îngrijirea pielii. În acest domeniu înveți de la simpla preparare a unui produs cosmetic, până la cele mai noi tehnologii non-invazive de înfrumusețare și îngrijire facială și corporală, cosmetica medicală reprezentând o abordare complexă a frumuseții și sănătății pielii corpului și a tenului, îmbinând atât metode și tehnici medicale, cât și tratamente cosmetice. Este un domeniu complex, în care înveți multe lucruri despre piele, care suferă în timp multiple procese de degradare, dar care pot fi îmbunătățite prin diferite proceduri îmbinate cu produsele adecvate.

Rep.: Care crezi că este factorul cel mai dăunător pentru sănătatea pielii?

M.T.P.: Nu există un singur factor mai dăunător, ci există o mulțime de factori dăunători, precum radiațiile UV, fumatul, consumul de alcool, unele ingrediente din produsele cosmetice, dieta alimentară necorespunzătoare, unele boli și multe altele. Acestea distrug pielea prin degradarea colagenului și elastinei, pigmentarea pielii, care duce la un aspect inestetic al acesteia.

Rep.: Care ar fi un ritual corect de îngrijire al pielii?

M.T.P.: La un ten normal, fără imperfecțiuni, un ritual corect de îngrijire ar consta în demachierea cu un produs adecvat, tonifierea cu un tonic specific tenului, hidratarea cu o cremă hidratantă, care conține ceramide, acid hialuronic sau alte ingrediente hidratante și cel mai important, crema cu factor de protecție solară, atât pe timp de vară, cât și iarna. Pe lângă acestea, pentru menținerea sănătății pielii este important ceea ce mâncăm, consumul de apă, practicarea activităților sportive, dar și vizitarea unui dermato – cosmetician pentru o curățare în profunzime a pielii și hidratarea acesteia la o perioadă de timp bine stabilită.

Rep.: În cadrul facultății ați realizat și rețete pentru diferite produse cosmetice?

M.T.P.: Da, am realizat și rețete pentru diferite produse cosmetice, astfel familiarizându-ne cu ustensilele pe care trebuie să le folosim, ingredientele pe care le utilizăm, și operațiile necesare pentru a ajunge la forma finală, iar în acest fel, am avut oportunitatea de a lucra într-un laborator de produse cosmetice.

Rep.: Crezi că produsele bazate pe ingrediente naturale sunt mai eficiente decât cele care conțin compuși chimice?

M.T.P.: Nu consider că produsele pe bază de ingrediente naturale sunt mai eficiente decât cele cu compuși chimici, deoarece multe dintre ingredientele naturale sunt alergenice, fotosensibilizante și iritante. Consider că înainte de a utiliza un produs trebuie să citim lista cu ingrediente, pentru a ne putea da seama dacă sunt ingrediente la care pielea noastră ar răspunde corect, fără reacții adverse. Cel mai important este ca un produs cosmetic să aducă beneficii asupra pielii, astfel încât nu contează dacă este produs din ingrediente naturale, organice sau sintetice.

Rep.: Care crezi că va fi lucrul care îți va oferi cea mai mare satisfacție în acest domeniu?

M.T.P.: Satisfacția o voi primi atunci când voi realiza tratamente și voi observa primele rezultate pe tenul pacienților și atunci când voi observa că aceștia devin mulțumiți de pielea lor și nu vor mai avea probleme cu aspectul lor fizic. Cred că nu există satisfacție mai mare decât momentul în care vezi alte persoane mulțumite de munca ta și de faptul că le-ai redat tinerețea care în timp s-a pierdut.

Rep.: Care consideri că vor fi aspectele unde vei întâmpina dificultăți?

M.T.P.: Consider că voi întâmpina dificultăți în ceea ce privește unele persoane, care nu vor fi sigure de anumite produse, proceduri și de eficiența lor. Dar, voi încerca să le explic toate avantajele acestora până când vor înțelege că sunt cele corespunzătoare și le vor oferi rezultate pozitive, în așa fel încât să fie mulțumiți de aspectul lor.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

M.T.P.: Îmi voi continua studiile, iar dacă îmi va permite timpul, voi încerca să profesez  pentru a câștiga multă experiență în domeniu. Îmi doresc să excelez în planul profesional și să mă dedic acestei profesii, deoarece merită să aducem un strop de fericire în viața persoanelor care și-au pierdut încrederea în aspectul fizic și consideră că sunt îmbătrânite.

Rep.: Ce te-a motivat pe parcusul anilor de studiu?

M.T.P.: M-a motivat dorința de a știi cât mai multe informații în domeniu, dorința de a fi pregătită pentru ceea ce va urma să fac pentru a nu lăsa loc de dubii pacienților. Ca orice persoană, mi-am dorit să fiu cea mai bună, iar ca răsplată a acestor ani a fost titulatura de ,,șefă de promoție”.

Rep.: Ce sfat de îngrijire al pielii ne poți oferi pentru perioada verii?

M.T.P.: Pentru perioada verii, recomand îngrijirea tenului dimineața și seara, prin schema normală, pe care ar trebui să o aibă fiecare persoană, și anume demachiere, tonifiere, hidratare. În această perioadă este foarte importantă utilizarea unui factor de protecție solară, cremă sau loțiune cu SPF 30 sau 50+, dar și o bună hidratare a pielii, deoarece razele UV au un efect negativ asupra pielii, favorizând procesul de îmbătrânire.

A consemnat Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.