Home / Agricultura / Fermierii vor primi despăgubiri pentru secetă!

Fermierii vor primi despăgubiri pentru secetă!

„Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei, iar acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum nu s-a mai făcut de mulţi ani”, a anunţat vineri, 14 august, ministrul de resort, Adrian Oros.

“Azi, în şedinţa de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei.
Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani. Ne permite să facem plăţile în avans pentru subvenţiile din campania 2020. Vreau să fac o precizare: am făcut demersurile la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisiei. Suntem pregătiţi. De asemenea, ne permitem să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări şi de cei din apicultură, pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei de Covid-19”, a precizat Oros, la finalul şedinţei de Guvern.

El a mulţumit premierului şi ministrului Finanţelor că “agricultura şi industria alimentară este o prioritate pentru Guvernul României”, lucru demonstrat de altfel şi de “sumele alocate în programul naţional de rezilienţă şi redresare”.

“Aşa cum am promis ne ţinem de cuvânt şi sperăm că la rectificarea din octombrie, aşa cum a promis ministrul Cîţu (ministrul Finanţelor n.r.) să acoperim şi celelalte nevoi pe care agricultura românească le are”, a adăugat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán promite parcări subterane și supraetajate la Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 18 iunie, că autoritățile locale din …