Home / Slider / Intrăm în a 4-a lună de stare de alertă!

Intrăm în a 4-a lună de stare de alertă!

Distribuie

Începând de luni, 16 august, intrăm într-o nouă perioadă de stare de alertă. A patra. Guvernul a decis, în ședința din 14 august, să prelungească starea de alertă până pe 15 septembrie 2020.

Nu puteam spera la mai mult, devreme ce în  raportul publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, se arată că rata cazurilor noi depistate în România la suta de mii de locuitori este de aproape patru mai mare decât media europeană. Rata de pozitivitate în țara noastră este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4% (79.4 cazuri, față de 21.5 cazuri).

Suntem pe primul loc în Europa, în cel mai nedorit top: rata deceselor provocate de COVID la un milion de locuitori. România consemnează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în timp ce media europeană este de 4.1.

Măsurile de relaxare și restricțiile rămân la fel ca până în prezent. Singura „relaxare” în plus este faptul că programul de lucru al teraselor din zonele cu un număr mai ridicat de cazuri COVID 19 – județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și Municipiul București – se va prelungi cu o oră, adică maxim ora 24, nu ora 23 cum era prevăzut până acum în Hotărârea 38 din 1 august 2020 a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă.

De la ultima informare, adică de ieri până astăzi, am înregistrat la nivel național 1.328 de cazuri noi de persoane infectate SARS-CoV-2, la 23.986 teste prelucrate. Din fericire, dacă putem spune așa într-o situație de asemenea natură, în Județul Mureș au fost numai 10 cazuri noi de persoane testate pozitiv.

Guvernul, prin vocea premierului Ludovic Orban, promite că până în 15 septembrie, când va expira a 4-a stare de alertă, vom mai avea parte de mici relaxări. Rămâne să vedem cât de mici vor fi.

I.S.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Proiect pentru creșterea accesului la serviciile sociale și combaterea discriminării

Distribuie În cadrul proiectului „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate …