Home / Religie / Slujba Vecerniei oficiată de ÎPS Irineu la biserica „Sfânta Ana” din Târgu-Mureș

Slujba Vecerniei oficiată de ÎPS Irineu la biserica „Sfânta Ana” din Târgu-Mureș

Joi, 13 august a.c., în cea de-a doua săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului la biserica „Sfânta Ana” din municipiul Târgu-Mureș, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură. Informează site-ului Arhiepiscopei Alba Iulia (www.reintregirea.ro)

Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu-Mureș VI, și părintele Emil Maier, păstor al parohiei Târgu-Mureș VI, sector 2.

Parohia Târgu-Mureș VI a fost înființată în anul 1988 prin decizia Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia, urmând ca din 1 martie 1989 să fie numit ca păstor al comunității credincioșilor dreptslăvitori de aici părintele Emil Maier. Piatra de temelie a noii biserici parohiale a fost așezată la data de 25 martie 1995, urmând să poarte hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Ana”. Locașul de cult a fost edificat între anii 1996-1997, având o arhitectură bizantină, în formă de „cruce greacă înscrisă”.

De asemenea, între anii 1998-1999 au fost realizate ample lucrări de înfrumusețare a interiorului bisericii, urmând ca la data de 12 septembrie 1999 să aibă loc târnosirea noului locaș de închinare. Între anii 2004-2008, biserica avea să primească haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco. La data de 19 octombrie 2008, a avut loc slujba de resfințire a bisericii, prilej cu care au fost binecuvântate toate lucrările de finisare a interiorului și exteriorului bisericii, realizate în ultimii ani.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Valorile credinței creștine autentice integrate în valorile europene

În starea paradisiacă, omul se vedea cu  Dumnezeu „față către față”, legătura dintre Creator și …