Înșelăciune cu metoda certificatelor de mașini de cusut vechi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 621 Vizualizări

Înșelăciune cu metoda certificatelor de mașini de cusut vechi

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis luni, 17 august, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 14 august, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș, au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

,,La data de 13 august, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din judeţul Mureș, cu privire la faptul că ar fi fost înșelat de către o persoană, care l-ar fi determinat să achite o sumă de bani, în vederea obținerii unui document de proveniență pentru o mașină de cusut pe care o deține. Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că în urma observării unui afiș, cu privire la cumpărarea de mașini de cusut fabricate în Germania, la data de 10 august, persoana vătămată ar fi contactat telefonic, presupusul cumpărător, care l-ar fi determinat să achiziționeze un document de proveniență a mașinii de cusut, în urma căruia s-ar fi realizat cumpărarea acesteia. La aceeași dată, victima s-ar fi întâlnit, în municipiul Târgu Mureș, cu o persoană de sex masculin, căreia i-ar fi înmânat suma de 5.000 de lei, în schimbul unui document ce ar atesta proveniența mașinii de cusut, iar ulterior presupusul cumpărător nu a mai putut fi contactat. La data de 13 august, persoana vătămată ar fi fost contactată din nou de către presupusul cumpărător, care i-ar fi relatat faptul că pentru încheierea tranzacției ar trebui să mai obțină un alt document de proveniență a mașinii de cusut. Ziua următoare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Mureş, au surprins în flagrant delict, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din județul Sibiu, în timp ce i-ar fi înmânat persoanei vătămate un document, în schimbul sumei de 5000 de lei”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că în cursul lunii ianuarie 2020, cel în cauză ar mai fi prejudiciat cu suma de 3.980 de euro, un alt bărbat, în vârstă de 77 de ani, din județul Mureș, prin același mod de operare.

”În baza probatoriului administrat, în aceeași zi, faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 15 august, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Mureș”, se mai menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE