Home / Social / Preoții în frunte cu ÎPS Irineu au donat sânge

Preoții în frunte cu ÎPS Irineu au donat sânge

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş, a organizat marți, 18 august,  o nouă acțiune  de donare de sânge din cadrul proiectului „Donează sânge, salvează vieți”, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

În prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu, 100 de preoți și credincioși din protopopiatele Reghin, Sighișoara şi Târnăveni au donat sânge pentru nevoile medicale ale semenilor noștri aflați în suferință, urmând ca în continuare să fie organizate și alte campanii la nivelul protoieriilor.

„Gestul umanitar făcut astăzi de către un număr impresionant de clerici și mireni din județul Mureș exprimă dăruirea de sine, compasiunea și solidaritatea iubitoare cu semenii noștri care sunt în dificultate.Acestea sunt virtuți morale care au împodobit chipul divin al lui Hristos, Fiul Omului, Cel ce a spus: «Întru aceasta va cunoaște lumea că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unul față de altul».Sângele donat va contribui la ameliorarea sănătății unor bolnavi, la salvarea unor persoane aflate în situație critică și la susținerea vieții umane, darul sacru primit de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să-l prețuim, să-l valorificăm”, a spus Părintele Arhiepiscop Irineu citat de www.reintregirea.ro

Prin programul „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, preoții și credincioșii din Eparhia Alba Iuliei se alătură celor aflați în diferite neputințe trupești sau care au nevoie de intervenții chirurgicale.

„Având în vedere nevoia acută de sânge în unitățile medicale din fiecare județ, Arhiepiscopia Alba Iuliei a răspuns apelului Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Mureș, aflat sub coordonarea doamnei Dr. Dana Florea, continuând astfel buna și armonioasa colaborare inițiată în anii precedenți. Pe această cale, preoții și credincioșii din județul Mureș sunt îndemnați stăruitor să doneze sânge la centrele de colectare aflate în apropiere”, afirmă reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

TRAGEDIE. Accident cu o victimă decedată în Band! FOTO

Pompierii târgumureșeni au intervenit în seara zilei de vineri, 27 noiembrie, în jurul orei 20.35, …