Home / Politic / Programul ,,Târgu Mureș – Oraș European” lansat de Theodora Benedek

Programul ,,Târgu Mureș – Oraș European” lansat de Theodora Benedek

Distribuie

În cadrul unui eveniment de presă, organizat în cursul serii de luni, 17 august, candidata liberală, Theodora Benedek, a lansat programul ,,Târgu Mureș – Oraș European”.

În cadrul evenimentului au participat numeroși colegi, atât de partid, cât și cadre medicale, luând cuvântul persoane de o deosebită importanță, precum: prof.univ.dr. Cornel Sigmirean, doctor în istorie și director al Institutului de cercetări socio-umane ,,Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Alteța Sa Prințul Dimitrie Sturdza, președintele Partidului Național Liberal Târgu Mureș și directorul general al Administrației Apelor Române, Ervin Molnar, candidatul pentru consiliul local și subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Horea Șarlea, șeful Institutului de boli cardiovasculare și transplant Târgu Mureș și candidat pentru consiliul local, prof.univ.dr. Horațiu Suciu, membrul Societății Academice de Antropologie Sibiu și președintele Asociației Cetățenești de cultură maghiară din Sibiu, prof.univ.dr. Francisc Szombatfalvi-Török, senatorul de Mureș al PNL și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, Cristian Chirteș și specialistul în administrație publică din Alba Iulia, expert în cadrul Parlamentului European, Nicolaie Moldovan.

Un mesaj important de susținere a fost transmis live de primarul municipiului Cluj – Napoca, Emil Boc:

,,Clujul și Târgu Mureșul sunt două orașe de referință în Transilvania, două orașe care au foarte multe lucruri în comun, numai dacă ne gândim la dimensiunea universitară, vedem că aceste două orașe au avut, și vor avea un viitor comun. Sunt convins că vor avea și un viitor politic comun începând din această toamnă, pentru că, mă bucur extrem de mult că Partidul Național Liberal, merge pe mâna doamnei profesor Theodora Benedek. Este omul potrivit, la locul potrivit și în momentul potrivit. Este un profesionist de excepție, un cadru universitar cu recunoaștere a performanțelor academice în țară și în străinătate, un om care știe să atragă bani din fonduri europene de la Bruxelles, un om care unește comunitatea în care trăiește. De aceea, am încredere că împreună vom construi un viitor politic comun, dar mai mult decât atât, vom contribui decisiv la modernizarea comunităților noastre, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere economic”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Cluj – Napoca, Emil Boc.

Candidata pentru funcția de primar a municipiului Târgu Mureș, Theodora Benedek, a început prezentarea programului ,,Târgu Mureș – Oraș European”, prin a motiva decizia candidaturii sale pentru această funcție: ,,În primul rând, candidez pentru că eu consider că am această datorie față de cei trei copii ai mei, să le ofer un oraș în care ei să se simtă motivați să rămână și să nu plece să își caute orizonturi de dezvoltare în alte orașe sau țări. Putem să oferim generației tinere un oraș în care ei să își dorească să rămână. În al doilea rând, candidez deoarece, fără falsă modestie, sunt convinsă că sunt singurul candidat care are anvergura europeană necesară pentru a imprima orașului o direcție de dezvoltare la nivelul standardelor europene, deoarece am ambiția, vitalitatea și energia de a pune în practică aceste proiecte, totodată având și experiența administrativă și conexiunile necesare cu administrația centrală și cu cea europeană pentru a face ca toate aceste proiecte să treacă de la vis, la realitate. Nu în ultimul rând, candidez pentru că mi-e drag acest oraș, este orașul în care m-am născut, am crescut, am învățat, orașul în care îmi cresc copiii și în care trăiesc. Aparțin acestui oraș, iar candidatura la primărie este o datorie pe care consider că o am față de orașul în care am crescut”, a fost mesajul transmis de Theodora Benedek, candidata Partidului Național Liber la funcția de primar a municipiului Târgu Mureș.

Programul ,,Târgu Mureș – Oraș European. Orașul conectat. Orașul puternic. Orașul oamenilor” presupune reconstrucția, reclădirea, regenerarea și restartul Târgu Mureșului printr-o serie de investiții de care orașul are mare nevoie. Lansarea programului a inclus prezentarea principalilor indicatori dar și a surselor de finanțare posibile pentru fiecare proiect în parte. Dezvoltarea orașului presupune acțiuni axate pe trei piloni: infrastructură, regenerarea economiei și îmbunătățirea calității serviciilor publice pentru cetățeni.

Infrastructură

Principalele obiective ale acestui pilon presupun realizarea centurii ocolitoare, modernizarea aeroportului Transilvania, modernizarea străzilor, un management inteligent al traficului, sisteme inteligente de iluminat public, înființarea a 30 de stații de încărcare a mașinilor electrice, a cel puțin 50 de km de piste pentru bicicliști și a 2000 de locuri de parcare. În ceea ce privește transportul public în zona metropolitană, se dorește înființarea parcărilor ,,park and ride”, introducerea de autobuze moderne, dar și crearea a patru linii de autobuze școlare.

Regenerarea economiei târgumureșene

Acest pilon presupune realizarea de investiții în parcuri indrustriale, logistice, tehnologice și de inovare industrială verde și digitală, crearea a numeroase locuri de muncă mai bine plătite, stimularea educației antreprenoriale și stimularea creșterii gradului de calificare a forței de muncă. De asemenea, se dorește realizarea unui centru expozițional, care să atragă minim 30 de expoziții/congrese pe an și aderarea la 5 noi rețele de inovare europene pentru IMM-uri.

Servicii publice în slujba târgumureșeanului

Ultimul pilon are ca și fundament crearea unui oraș inteligent, curat și verde. Se are în vederea amenajarea cursurilor de ape, crearea de servicii digitalizate pentru cetățeni, platforme inteligente îngropate de colectare selectivă a gunoiului, revitalizarea parcurilor, a locurilor de joacă, spații de fitness, trei parcuri comunitare pentru câini, un pet hotel, introducerea senzorilor de poluare la intersecțiile importante din oraș și nu în ultimul rând, introducerea platformei Târgu Mureș Digital Card.

Evenimentul s-a încheiat prin prezentarea motivelor pentru care Târgu Mureșul va deveni orașul generației viitoare în anul 2024, întrucât va fi un centru universitar magnet pentru tineri, va fi orașul pietonilor și al bicicliștilor, al parcărilor inteligente, orașul cartierelor inteligente, locuirii moderne și atractive, va fi un oraș pentru tineri, prin înființarea programului ,,Smart School Târgu Mureș”, care are ca scop modernizarea școlilor, dar și a programului ,,Cool Târgu Mureș”, un centru de educație și distracție pentru tineri. Se va realiza reabilitarea patinoarului, a bazinului olimpic și a stadionului. În anul 2024, Târgu Mureș va fi un oraș digital, care va oferi Wi-Fi gratuit în toate spațiile publice, va uni diversitatea multietnică prin formarea a două centre comunitare pentru diversitate etnoculturale, va fi un oraș sănătos cu piste de alergare, două grădinițe cu profil sportiv, un centru de consiliere nutrițională și un centru de excelență în medicină sportivă. Va fi un oraș aproape de semenii săi, care va lupta pentru combaterea șomajului, se va înființa rețeaua locală de ,,telemedicină”, se va milita pentru incluziunea socială a persoanelor pentru adăpost și se va introduce programul cantina de cartier mobilă.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.