Ambasadorul Elveţiei a vizitat în aceste zile fabrica de viori Gliga şi Centrul de Dans Sportiv de la Reghin Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 557 Vizualizări

Ambasadorul Elveţiei a vizitat în aceste zile fabrica de viori Gliga şi Centrul de Dans Sportiv de la Reghin

La finele săptămânii care abia s-a încheiat, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Excelenţa Sa Arthur Mattli, a fost din nou oaspete al judeţului Mureş.

Domnia sa s-a întâlnit, la Sighişoara, cu primarul urbei, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, discuţiile axându-se, în principal, pe sprijinul pe care Elveţia este dispusă să îl acorde unor proiecte muzicale derulate la Sighişoara.

”România și Elveția au dezvoltat un parteneriat pentru susținerea muzicienilor români și elvețieni. Sighișoara este o localitate predestinată pentru ca artiștii să se manifeste. Voi susține Festivalul “Academia Sighișoara”, și le voi transmite artiștilor elvețieni că există deschidere din partea Primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale”, a declarat ambasadorul helvet.

 

Muzica şi Reghinul, aproape sinonime

Fiind vorba de muzică, după Sighişoara, următorul popas al ambasadorului Elveţiei în România a fost Reghinul. Acolo, Excelenţa Sa Arthur Mattli a vizitat cunoscuta fabrică de viori Gliga, renumită pe tot mapamondul pentru calitatea instrumentelor pe care le produce.

Delegaţia elveţiană a fost primită de Dumitriţa Gliga, director în cadrul Gliga Companies, şi de maestrul lutier și manager Vasile Gliga, care s-au străduit să fie gazde bune şi le-au arătat oaspeţilor care este drumul de la un buştean oarecare la o vioară cum sunt cele ce pot fi auzite în marile săli de concerte ale lumii.

Vizita a inclus, de asemenea, şi Centrul de Dans Sportiv de la Reghin (care cuprinde gimnaziul și grădinița „Mirona”, săli de antrenamente şi de competiţii etc.) loc construit de la zero de familia Gliga şi care a devenit, în ultimii ani, un adevărat epicentru al dansului sportiv românesc şi internaţional.

Ambasadorul Mattli e un bun cunoscător al muzicii, dumnealui studiind pianul. Iar dascălul său de pian din adolescenţă a fost elev al marelui pianist român Dinu Lipatti.

Aspectele economice, deloc de neglijat

În continuarea vizitei sale la Reghin, ambasadorul a mai vizitat şi sediul fundaţiei FAER, o organizaţie axată pe sprijinirea şi susţinerea agriculturii private şi a întreprinderilor mici şi mijlocii, în judetele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Cluj, Harghita şi Alba.

La finalul vizitei sale la Reghin, ambasadorul helvet a mulţumit gazdelor sale pentru primire şi a adresat Dumitriţei Gliga invitaţia de a-l vizita la Bucureşti, în vederea unor întâlniri bilaterale cu mediul de afaceri elveţian, interesat de dezvoltarea de afaceri în România.

Ar urma ca la aceste întâlniri la care Dumitrița Gliga va participa să se discute şi aspecte privind cadrul legislativ naţional şi local, precum şi interferenţele dintre administraţie şi mediul de afaceri.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE