VIDEO: Ciprian Dobre (PNL) revine în politică! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2956 Vizualizări

VIDEO: Ciprian Dobre (PNL) revine în politică!

Fostul președinte al Consiliului Județean Mureș din perioada 2012-2016 și ex-lider al Partidului Național Liberal Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat luni, 24 august, cu prilejul unei declarații de presă susținută la Târgu Mureș, că revine în viața publică și politică din ipostaza unui om ”asupra căruia nu mai planează nicio suspiciune”.

Aprilie 2016: candidatura lui Dobre, stopată de DNA

Declarația a fost făcută în contextul în care în urmă cu 4 ani, coincidență, înainte de alegerile locale, respectiv în luna aprilie 2016, Biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție anunța dispunerea extinderii și efectuarea urmăririi penale față de Ciprian Dobre, care era acuzat de mită, spălare de bani și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

”Lucrurile sunt absolut halucinante”, declara, în aprilie 2016, Ciprian Dobre, care din respect față de opinia publică a decis să se retragă din viața publică și mai ales cea politică, până la soluționarea cazului.

 

August 2020: Ordonanța DNA de clasare a dosarului, emisă în ultima zi de depunere a candidaturilor

Coincidență (destul de stranie, am zice noi), în data de 18 august 2020 (ultima zi de depunere a candidaturilor la alegerile locale) procurorii anticorupție au emis o Ordonanță potrivit căreia faptele din dosarul respectiv nu există, iar dosarul este clasat.

,,Atunci când am stat în 21 aprilie 2016 cele 12 minute la DNA și mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru mai multe fapte am declarat în fața dumneavoastră, mai cu seamă în fața cetățenilor, că până nu se risipește orice fel de îndoială la adresa persoanei mele, fiind la acea vreme o persoană publică, nu voi face nicio declarație publică. Fac astăzi după 4 ani și jumătate această declarație. A fost un exercițiu interesant pentru mine, personal, cred că trebuie să fim pregătiți atunci când intrăm în politică și pentru acest exercițiu, de a face pasul în spate sau pasul lateral”, a declarat Ciprian Dobre.

”Avem o Ordonanță din 18 august anul curent prin care întreg dosarul este clasat, în care se motivează că faptele nu există”, a completat fostul lider al PNL Mureș.

Obiectivul PNL Mureș, ”un scor istoric”

Referindu-se la revenirea sa în viața politică, Ciprian Dobre a subliniat că prioritatea sa este să susțină ”echipa Partidului Național Liberal Mureș alături de președintele Cristian Chirteș” în vedere obținerii unui scor electoral istoric.

”M-am întors și vom încerca în Partidul Național Liberal, filiala Mureș, să obținem cel mai mare scor pe care PNL l-a avut vreodată în județul Mureș la alegerile locale. Va fi un scor istoric. În primul rând, trebuie să unim cele două linii ale frontului, să nu existe linia frontului la Primăria Târgu Mureș și să nu existe linia frontului la Consiliul Județean. Va trebui să unificăm cele două linii ale frontului și să facem o singură linie a frontului. Adversarul numărul 1 în județul Mureș, așa cum a fost întotdeauna, UDMR. Adversarul secundar, PSD. Cred din punctul meu de vedere că PNL are cea mai bună echipă”, a menționat Ciprian Dobre.

”Vom avea o singură echipă, cu o singură echipă vom aborda campania electorală, nu cu două, nu cu trei, nu pe posturi se candidează, Partidul Național Liberal este unul singur, toate eforturile vor fi unite și conjugate, iar toate aceste lucruri sub un singur semn, subliniez încă o dată, sub un singur semn, al Partidului Național Liberal”, a adăugat Ciprian Dobre.

Alex TOTH, Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE