Home / Administratie / Ambasadorul Elveției, în vizită la Sighișoara

Ambasadorul Elveției, în vizită la Sighișoara

Distribuie

Primăria Municipiului Sighișoara a anunțat marți, 25 august, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în cursul zilei de vineri, 21 august, a avut loc o întâlnire între Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa, Arthur Mattli, și primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu – Dumitru Mălăncrăvean, la întâlnire participând și reprezentantul investitorului elvețian în Sighișoara, Hermann Povel.

Vizita Excelenței Sale a avut ca scop discutarea sprijinului pe care Confederația Elvețiană îl poate acorda pentru proiectele Sighișoarei, continuarea proiectului cultural al Festivalului ,,Academia Sighișoara”, dezvoltarea de proiecte care să atragă artiști internaționali, dar și susținerea și dialogul dintre mediul privat și administrația publică.

,,Observ că în Sighișoara s-au purtat unele discuții între administrație și mediul de afaceri, este necesar acest dialog, poziția primăriei fiind importantă, astfel putând aduce un plus valoare care să susțină dezvoltarea urbană a orașului. România și Elveția au dezvoltat un parteneriat pentru susținerea muzicienilor români și elvețieni. Sighișoara este o localitate predestinată pentru ca artiștii să se manifeste. Voi susține Festivalul ,,Academia Sighișoara“, și le voi transmite artiștilor elvețieni că există deschidere din partea primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale. Sunt mai multe programe, pe mai mulți ani, cu valoare de câteva milioane prin care pot fi finanțate proiecte frumoase pentru Sighișoara”, a fost mesajul transmis de Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli.

Un alt subiect din cadrul discuției a fost reprezentat de sprijinirea învățământului dual, implementat cu succes în țări precum Elveția sau Germania, dar și a sistemului medical, care va fi în continuare sprijinit prin intermediul investitorilor elvețieni.

Andreea ȚIȚIU

Foto: Primăria Municipiului Sighișoara

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.