Absenteismul la Bacalaureat persistă în Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Absenteismul la Bacalaureat persistă în Mureș

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a transmis miercuri, 26 august, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că în aceeași zi s-a desfășurat  proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, la care, din cei 689 de candidați înscriși, 548 au fost prezenți, iar 141 nu s-au prezentat la examen. Deși numărul candidaților a fost ridicat, niciunul nu a avut temperatura peste maximul admis, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la limba și literatura maternă, va avea loc mâine, 27 august.

,,Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, se menționează în comunicat.

Primele rezultate vor fi publicate prin anonimizarea numelui și prenumelui, la data de 2 septembrie, iar contestațiile se vor putea depune în aceiași zi, între orele 14.00 – 20.00, urmând ca rezultatele finale după soluționarea contestațiilor să fie afișate sâmbătă, 5 septembrie.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE