Anunț important despre cheltuielile făcute pentru pregătirea anului școlar Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Anunț important despre cheltuielile făcute pentru pregătirea anului școlar

Guvernul României a anunțat marți, 25 august, faptul că în urma declarațiilor de presă susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern din 24 august, s-a decis adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care prevede decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale și de unitățile școlare pentru pregătirea anului școlar.

,,Se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale, de unitățile școlare pentru pregătirea anului școlar. Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziționarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecție, măști și alte echipamente de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care au nevoie. De asemenea, este vorba de cheltuieli necesare pentru pregătirea școlilor, astfel încât să diminuăm riscul de transmitere”, a transmis premierul României, Ludovic Orban.

Pentru realizarea acestui obiectiv, premierul a solicitat întreprinderea de ședințe cu reprezentanții asociațiilor autorităților locale, cu Asociația municipiilor, orașelor, comunelor, împreună cu Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru a se putea stabili în detaliu măsurile necesare pentru pregătirea anului școlar. Ordonanța de Urgență a fost transmisă și publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de luni, 24 august.

Andreea ȚIȚIU

Foto: Guvernul României

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE