Home / Invatamant / Vești bune pentru elevii cu media 10 la examenele naționale!

Vești bune pentru elevii cu media 10 la examenele naționale!

Distribuie

Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, 27 august, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

,,Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de Bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german”, se menționează în comunicat.

Fiecare elev de clasa a VIII-a va beneficia de suma de 1000 de lei, iar fiecare absolvent de liceu va primi 3000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul de Bacalaureat cu media 10.

Lista beneficiarilor și modul de acordare urmează să fie aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, iar scopul acestei acțiuni este de a susține copiii și tinerii capabili de performanțe școlare înalte, vizând aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învățământul preuniversitar și universitar, dar și învățarea pe tot parcursul vieții în România, și anume, principiul calității.

Andreea ȚIȚIU

 

De asemenea, verificati

Inflația anuală a scăzut semnificativ în martie

Distribuie În luna martie, rata inflației anuale a înregistrat o scădere semnificativă, ajungând la 6,6%, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.