INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Andrea Veronica Grigore de la asistență medicală, la tainele managementului Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 890 Vizualizări

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Andrea Veronica Grigore de la asistență medicală, la tainele managementului

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție din cadrul unor instituții de învățământ superior din județul Mureș, promoția 2020. Andrea Veronica Grigore este șefa de promoție a specializării Management, învățământ cu frecvență redusă, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar în interviul următor ne împărtășește care consideră că sunt punctele forte ale unui manager și îi încurajează pe viitorii studenți să rămână în țară, pentru a crea un viitor mai bun pas cu pas.

Reporter: Pentru început, te rog să ne spui câteva lucruri despre tine.

Andrea Veronica Grigore: Numele meu este Andrea Veronica Grigore, Toth după căsătorie, am 30 de ani și m-am născut în localitatea Gheorgheni, județul Harghita, venind în Târgu Mureș după terminarea liceului, în 2009, pentru a studia în domeniul sanitar. Inițial aplicasem și la facultatea de Management din Cluj, însă decizia finală a rămas pentru facultatea de Asistență Medocală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Dar drumul vieții m-a dirijat înapoi spre tainele managementului așa că am decis să mă înscriu în anul 2017 la această facultate. În momentul de față locuiesc în satul Ernei împreună cu soțul meu minunat, Toth Csaba, iar de la absolvirea facultății de asistență medicală lucrez la o policlinică privată, Dora Medicals SRL.

Rep.: Ce te-a determinat să te îndrepți spre acest domeniu?

A.V.G.: Îmi place să organizez, să fac ordine în dezordine și sunt o persoană perfecționistă, considerând că acestea reprezintă esența profesiei de manager. Cred că în ivirea unei piedici, cheia succesului este să găsești soluția care o rezolvă, și nu stagnarea în găsirea vinovatului.

Rep.: Cum a fost experiența de studentă la management?

A.V.G.: A fost obositor, fără weekend-uri libere, îi respect pe colegii mei care lucrează și au și familie cu copii. Dar, a fost o adevărată provocare să revin în băncile facultății, să rămân concentrată la seminariile care durau câte 4 ore, cu materii comprimate cât pentru o săptămână, dar, mi-a plăcut, iar în cei 3 ani nu am avut nicio restanță, probabil și datorită perfecționismului meu și astfel am ajuns și șefă de promoție în seria mea.

Rep.: Ați realizat stagii de practică? Cum te-au ajutat în formarea ta profesională?

A.V.G.: Practica mea profesională a mers concomitent cu studiile mele, având în vedere că lucrez deja și am reușit să asimilez o multitudine de informații din cadrul managementului la locul de muncă.

Rep.: Care trebuie să fie punctele forte ale unui manager?

A.V.G.: Consider că punctele tari ale unui manager bun sunt: să fie punctual, să privească înainte, să se implice în echipa pe care o coordonează și implicit în atingerea obiectivului principal și să fie tipul de conducător democratic, nici prea autoritar, nici prea permisiv.

Rep.: Care crezi că va fi una din provocările acestei meserii?

A.V.G.: Menținerea angajaților. Angajații sunt cei care (con)duc intreprinderea spre succes, ei fiind cei care execută. Comparativ cu corpul uman, managerul este mintea/capul, iar angajații sunt corpul/mâinile. Așadar, fără cap, mâinile nu vor ști ce să facă și viceversa, fără mâini, mintea nu are pe cine coordona. Este o relație de interdependență și consider că menținerea încrederii și loialității angajaților este o provocare zilnică și un aspect important în motorul firmelor.

Rep.: Ce crezi că îți va oferi satisfacție în acest domeniu?

A.V.G.: Rezultatele, ordinea și dezlegarea problemelor.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor?

A.V.G.: Având în vedere că la momentul actual sunt asistent manager, aspir să pășesc o treaptă spre un nivel superior și anume să devin manager.

Rep.: Cum au afectat cursurile online ultimul an de studiu pentru tine?

A.V.G.: Pe mine nu m-au afectat aproape deloc, deoarece pentru acest tip de studii nu consider dificilă educația online. Singurul lucru care mi-a lipsit a fost socializarea, destinderea în pauzele dintre seminarii și prezența vie a colegilor și a profesorilor.

Rep.: Ce mesaj le-ai transmite viitorilor studenți la specializarea Management?

A.V.G.: Le-aș transmite să reia matematica din liceu, deoarece sunt multe materii cu calcule complexe care necesită cunoștințele liceale de matematică și le doresc să fie curajoși să se avânte în secretele managementului, să fie corecți în viață și să rămână în România, să o îndreptăm pas cu pas.

A consemnat Andreea ȚIȚIU

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE