Ludușul vechi întinerește Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 511 Vizualizări

Ludușul vechi întinerește

Pentru ludușenii care revin acasă după o absență, mai lungă sau mai scurtă, imaginea străzii Gheorghe Barițiu din centrul vechi al orașului Luduș, apoi sensul giratoriu prin care se ajunge în orașul nou, pare ireal datorită noilor lucrări de amenajare rutieră și peisagistică. Intersecția străzii Republicii, segment important al DN 15 E 60 care traversează orașul, cu strada Gheorghe Barițiu este dominată de Monumentul „Lupa Capitolina” inaugurată în 19 martie 1995 și s econtinuă cu un spațiu verde flancat de două benzi de circulație auto până la un sens giratoriu mult mărit și mai sigur decât cel precedent. „Ne preocupă de multă vreme siguranța circulației din această zonă, o intersecție în care au avut loc mai multe evenimente rutiere, din fericire fără consecințe grave, și iată că acum am avut posibilitatea să configurăm mai bine spațiul și căile de rulare de la fața locului”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Lucrări în tot orașul

„Într-adevăr, era nevoie de multă vreme de o reamenajare a spațiului respectiv, însă doar acum am reușit să concretizăm proiectele pe care le-am gândit pentru fluidizarea circulației rutiere din oraș”, spune Liviu Popa, directorul Direcției Intervenții, Transport și Zone Verzi (DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș.

Executanții lucrărilor, putem să le numim chiar opere peisagistice, sunt lucrătorii de la SC Astor Com SRL Tîrgu Mureș, florăresele ing. Luminiței Covaciu și, desigur, oamenii lui Liviu Popa, harnici, serioși și policalificați, cei care pot să lucreze orice în afara neurochirurgiei, după spusele unui hâtru. Pe scurt, într-o perioadă extrem de redusă pe locul în care creștea o vegetație potrivită secolului XIX, acum a fost așternut un covor des de gazon pus în valoare de arbuști ornamentali și ronduri de flori multicolore. Imaginea vechiului oraș care întinerește datorită lucrărilor efectuate de Primăria orașului Luduș, prin DITZV este completată de cea mai recentă realizare peisagistică și anume, amenjarea unui spațiu verde adiacent străzii Republicii în apropierea Monumentului Eroilor, o idee neașteptată, dar de mare efect.

Despre celelate realizări ale Primăriei din primăvara și vara acestui an ne vorbește consilierul Sebastian Căpușan: „Este foarte greu să relatez în câteva cuvinte despre toate realizările pe care le-am înregistrat doar în ultimele câteva luni. Totuși, să încerc prin a spune că s-au reparat alei pietonale prin reașezarea pavajelor și înlocuirea celor defecte, s-au făcut reparații, marcaje rutiere și asfaltări la partea carosabilă pe stada Barițiu și în zona sensului giratoriu, s-a instalat iluminatul ornamental pe scuarul din strada Barițiu, s-au făcut marcaje rutiere, s-au montat indicatoare de circulație, iar la trecerile de pietoni de pe Bulevard s-au instalat semnalizatoare cu lumini intermitente, s-au creat noi parcări pe străzile 1 Mai, între blocurile 3-4, Libertății – lângă biserică, Garofiței, Crinului și pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, în total 50 de noi locuri de parcare. La acestea se adaugă lucrări de reparații și amenajarea de alei pietonale pe străzile Mărășești, Crinului și Libertății, lângă biserică”.

Pentru că anul 2020 încă nu s-a încheiat, Primăria orașului Luduș are pregătite și alte surprize plăcute pentru cetățeni, noutăți pe care le vom prezenta pe măsură ce se vor concretiza.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE