Home / Luduș / Gest de omenie la Luduș

Gest de omenie la Luduș

Distribuie

S-a relatat de multe ori în mass media despre activitatea pompierilor, acești eroi specialiști în salvarea bunurilor materiale și a vieților omenești, a sănătății și integrității fizice a celor aflați în pericol. Zilnic se desfășoară adevărate bătălii cu pericolul și neprevăzutul și s-ar putea crede că vederea atâtor nenorociri completate de sânge, suferințe și moarte le pietrifică sufletul acestor bărbați bravi, le atenuează sensibilitatea umană care trebuie să ne caracterizeze pe noi, oamenii, pe cei care suntem oameni.

O întâmplare petrecută zilele trecute, banală pentru unii, ne face să credem că oamenii rămân oameni în orice împrejurare și se comportă ca atare. Pe scurt, un scâncet sfâșietor care venea de pe acoperișul unei clădiri dezafectate din apropierea podului rutier care traversează râul Mureș a atras atenția a doi cetățeni, Marcel Horațiu Bidian și Petru Sălăgean. Configurația acoperișului și clădirea învecinată nu permitea salvarea pisicuței care cerea ajutor. Singura soluție a fost apelarea pompierilor de la SVSU Luduș.

Pompierii de serviciu Vasile Luca și Dorin Brudan au răspuns cu promptitudine apelului făcut și s-au prezentat acolo unde intervenția lor a salvat un suflet nevinovat. A fost un fapt banal, uman și rezolvarea lui cu promptitudine ne face să privim cu o încredere și mai mare activitatea acestor oameni deosebiți, POMPIERII.

Ioan A. BORGOVAN

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Percheziții într-un caz de furt de haine și aparatură electronică

Distribuie La data de 24 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale ai Poliției municipiului Târgu …