Porți des tocuri? Iată cu ce consecințe ale acestei alegeri te vei confrunta în timp! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Porți des tocuri? Iată cu ce consecințe ale acestei alegeri te vei confrunta în timp!

Porți des tocuri? Iată cu ce consecințe ale acestei alegeri te vei confrunta în timp!

Pantofii cu toc rar sunt preferați în detrimentul altor încălțări, dar uneori este nevoie sau vrei să îi porți. Probabil ești familiarizată cu durerea și cu bătăturile, care sunt urmările purtării acestora, dar s-ar putea să nu realizezi că, dincolo de suferința fizică,  alegerea poate avea un efect major pe termen lung.

Dacă preferi să porți des tocuri, trebuie să știi care sunt problemele cu care te poți confrunta din cauza lor, pentru a găsi și o rezolvare și pentru a te bucura în continuare de acest tip de încălțăminte.

Iată ce riști dacă alegi să porți des pantofi cu toc:

 

  • Fracturi la nivelul picioarelor

 

O secundă de neatenție și poți suferi o entorsă, rupturi ale ligamentelor sau chiar fracturi. Probabil te gândești că experiența își va spune cuvântul și că aceste lucruri se pot întâmpla și dacă optezi pentru încălțări joase, ceea ce este adevărat, însă riscul este mai mare când porți tocuri.  

În plus, nu trebuie să petreci mult timp în picioare pentru a simți efectele. Deși acest tip de vătămare nu este cel mai rău lucru din lume, este, fără îndoială, dureros și vindecarea necesită timp. Sigur, probabilitatea de a te accidenta în acest fel este mai ridicată pentru persoanele care poartă rar pantofi cu toc. Asta pentru că mușchii stabilizatori din acea zonă nu sunt suficient de puternici pentru a le echilibra. 

 

  • Artrita

 

Articulațiile de la genunchi sau cele de mai jos pot fi afectate de această afecțiune dacă porți tocuri prea des, deoarece modul în care compensezi în timp ce stai în picioare sau mergi poate deteriora cartilajul din interiorul acestora. 

Acesta este un aspect pe care s-ar putea să nu-l iei în considerare de multe ori atunci când alegi un anumit tip de încălțări, dar este un aspect de care specialiștii recomandă să ții cont.

 

  • Agravarea problemelor existente

 

Dacă suferi deja de bătături, unghii încolăcite, hammertoes, porumb de picior și multe altele, vei observa, în timp, că încălțămintea poate agrava aceste afecțiuni. De asemenea, există șanse să te alegi cu o umflătură în zona tendonului lui Ahile din cauza pantofului care freacă acea zona.  

Acesta este unul dintre motivele pentru care este indicat să porți mai des încălțări cu talpa joasă. De exemplu, poți să optezi pentru sandale fără toc de la The5thelement, din piele naturală, care au un aspect deosebit și sunt foarte comode.

 

  • Dureri resimțite în diverse zone ale corpului

 

Riscurile nu dispar odată ce scoți pantofii cu toc din picioare, ba chiar se intensifică din cauza incapacității corpului de a se adapta. Persoanele care s-au obișnuit să îi poarte des, aproape zilnic, s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu dureri cronice ale genunchiului, cu probleme de sold și de spate, cu fasciita plantară sau cu tendinita achilliană, spun experții.

Câteva modificări se observă atunci când corpul se adaptează la schimbarea gravitației: mușchii și tendoanele picioarelor se scurtează, pelvisul se înclină înainte, curba interioară a coloanei devine exagerată, iar partea superioară a acestuia se sprijină înapoi. Specialiștii sunt de părere că pantofii înalți sunt cauza durerilor de spate, de gât, de cap și de genunchi, a dereglărilor tractului digestiv și a inflamațiilor cartilajelor scurte de la nivelul membrelor și al feselor.

 

  • Schimbarea stilului de mers

 

Pentru că centrul de greutate se schimbă, se explică faptul că mergi diferit. Dacă porți des încălțăminte cu platformă sau cu toc, mușchii tendoanelor se vor adapta, dar restul elementelor vor avea de suferit. Apoi, când renunți la ea și revii la una normală, membrele vor avea parte de o nouă provocare și efectele nocive nu vor întârzia să apară.

Atât timp cât faci lucrurile cu moderație, nu ar trebui să te confrunți cu problemele de mai sus. Nu trebuie să renunți la pantofii cu toc, dar este recomandat să îi porți mai rar. De ajutor îți pot fi și exercițiile de stretching, care vor compensa unele dintre aceste efecte negative.

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE