Anchetă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6625 Vizualizări

Anchetă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș!

Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, Marcel Grigore, a anunțat marți, 1 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că a sesizat organele de urmărire penală în vederea cercetării unei posibile fapte penale comisă de un angajat al instituției.

”În data de 26 august 2020, un cetățean a solicitat în scris, de urgență, o audiență la directorul OCPI Mureș, menționând că dorește să sesizeze „un abuz administrativ și mai mult decât atât, o faptă penală”. În cursul audienței, acordate în aceeași zi, petentul a declarat următoarele: „Am obținut niște informații, contra cost, de la un angajat al instituției OCPI, care ulterior l-a constrâns, sub puterea șantajului, a plăti suma de 1.200 euro.”Petentul nu a dorit să divulge numele persoanei din cadrul OCPI Mureș”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ca urmare a celor semnalate, ”în temeiul obligației legale prevăzută de articolul 291 Cod procedură penală, conducerea OCPI Mureș a sesizat organele de urmărire penală în vederea cercetării celor sesizate, fiind indicii că a fost săvârșită o faptă de natură penală”, iar în urma sesizării petentului ”a fost declanșată o anchetă administrativă, cu privire la eventualele abateri disciplinare săvârșite de personalul OCPI Mureș, în conformitate cu prevederile articolului 36 din Ordinul ANCPI nr. 1445/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 962 din 28 noiembrie 2016.”

Totodată, în comunicat se mai precizează că ”OCPI Mureș va informa mass-media despre rezultatele anchetei administrative.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE