Cei mai buni primari din România, alături de Theodora Benedek Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1544 Vizualizări

Cei mai buni primari din România, alături de Theodora Benedek

Ilie Bolojan, primarul din Oradea, o recomandă pe Theodora Benedek pentru funcția de primar al Târgu Mureșului.

Theodora Benedek, candidat la Primăria municipiului Târgu Mureș a demarat un proiect prin care va ajunge în orașele din Transilvania, conduse de primari liberali. Este un mod de a conecta Târgu Mureșul la performanțele administrațiilor vedetă din România, acolo unde implicarea primarilor se vede în traiul de zi cu zi al oamenilor. Administrație liberală înseamnă Cluj Napoca, Oradea, Alba Iulia, Arad sau Timișoara. Iar primarii de acolo sunt prietenii Theodorei Benedek.

„De astăzi, mergem în orașele unde își doresc să trăiască tinerii din Târgu Mureș. Vom ajunge la Arad, la Alba Iulia, în Cluj Napoca sau la Oradea, pentru  a afla ce îi atrage pe tineri acolo și de ce fug din Târgu Mureș. Primul răspuns îl știm deja: pentru că aceste orașe sunt conduse pentru oameni și nu pentru șpagă. Toate aceste orașe au primari liberali. Veți vedea de ce administrația liberală este singura șansă a Târgu Mureșului”, a spus Theodora Benedek, care a făcut prima oprire la Oradea.

Chiar și cei care nu au vizitat Oradea de ceva timp au auzit de dezvoltarea pe care orașul a cunoscut-o în ultimii 12 ani. Fața acestui oraș s-a schimbat și schimbarea, care e mult mai profundă decât câteva fațade de clădiri centrale, se vede cu ochiul liber.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei e lider nu doar pentru echipa din primărie şi pentru comunitate. A ajuns un reper pentru restul primarilor din ţară, care au multe de învăţat de la el. În primul rând, curajul de a face, dorinţa de a ajuta oameni şi inteligenţa de a profita de oportunităţi. Această reţetă funcţionează din plin în Oradea, un oraş care îşi schimbă faţa în fiecare zi şi a urcat pe primul loc în mai toate topurile de bine.

Oradea s-a transformat spectaculos în ultimii ani şi a fost desemnată cel mai sigur şi eficient oraş din România, cu cea mai eficientă administraţie, cei mai veseli oameni de la noi şi singura localitate din ţara noastră care face parte din reţeaua oraşelor Art Nouveau. Sub centrul istoric, se află investiții mai costisitoare – care nu se văd: sutele de kilometri de rețea de termoficare și de apă, schimbate de curând.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei care este un lider de la care edilii din toată țara ar trebui să ia lecții de adminstrație, spune că ”Dacă vrei să faci ceva, trebuie să știi că vei deranja pe cineva, în mod obiectiv sau subiectiv. Dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni, n-o să faci mai nimic şi la final i-ai deranjat pe toţi.”

Fondurile europene reprezintă cheia dezvoltării fulminante din ultimii ani a municipiului Oradea. Din 2008 până acum, administrația locală a obținut 250 de milioane de euro pentru proiecte de refacere a centrului orașului, de modernizare a sistemul de termoficare și de construire a unor poduri. Iar edilii nu se opresc aici: au depus proiecte pentru încă 170 de milioane de euro pentru construirea de traversări subterane, zone pietonale și linii de tramvai. 80 de milioane de euro au fost deja aprobați de autoritățile europene.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei a transmis un mesaj către târgumureșeni:

“Dragii mei, poate nu știți, dar există niște asemănări importante între Târgu Mureș și Oradea. Una dintre ele este că cele mai importante clădiri din orașele noastre, Palatul Vulturul Negru și Palatul Culturii din Târgu Mureș, sunt proiectate de aceeași echipă de arhitecți, niște arhitecți geniali de la început de secol XX – Komor Marcell și Jakab Dezső. Și aceste două bijuterii arată forța arhitecturii la început de secol XX în Transilvania.

Dar Târgu Mureșul și Oradea sunt asemănătoare și prin faptul că sunt orașe multietnice și multiconfesionale și sunt punți frumoase între comunitatea română și cea maghiară. Sunt însă asemănătoare prin problemele pe care le avem în această perioadă de dezvoltare: atragerea fondurilor europene, îmbunătățirea calității transportului în comun, colectarea deșeurilor, depozitarea acestora, dezvoltarea universităților, investițiile în sănătate și un trai mai bun pentru locuitorii orașelor noastre.

Am încredere că doamna Theodora Benedek va fi un primar bun la Târgu Mureș în anii următori. Așa cum administrațiile liberale din orașele din Transilvania sau din Banat au demonstrat, în acești ani, că au capacitatea să atragă fonduri europene importante, să schimbe flotele de transport în comun, să reabiliteze clădiri de patrimoniu și să facă centrele să fie plăcute pentru oameni, să investească sume consistente în sistemul medical prin reabilitări, construcții de clinici noi, dotarea cu aparatură medicală, sunt convins că în anii următori, la Târgu Mureș, Theodora Benedek poate să trateze și inima orașului Târgu Mureș, așa cum tratează inimile oamenilor. Am încredere că va face o treabă bună la Târgu Mureș!”

(Comandat de: PNL Mureș / Cod AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events prin www.zi-de-zi.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE