Home / Business / Mureș: Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice!

Mureș: Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis luni, 31 august, prin intermediul unui buletin de presă, faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat în perioada 21 – 28 august numeroase acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, prin efectuarea de controale de specialitate privind respectarea regimului silvic, în ceea ce privește proveniența, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialeleor lemnoase, atât în fondul forestier național, dar și la sediul unui agent economic de pe raza județului Mureș, desfășurând în același timp și activități de control a circulației materialului lemnos.

Polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei și au confiscat valoric și faptic cantitatea totală de 551 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 163.000 de lei.

Printre cele mai importante intervenții se numără cea desfășurată la o societate comercială din județul Mureș, unde s-a descoperit faptul că societatea în cauza a expediat 290,45 de metri cubi de materiale lemnoase de diverse specii, din alte locuri identificate prin coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienței legale.

,,În urma inventarierii materialului lemnos existent în depozitul societății, precum și a comparării stocurilor scriptice și faptice, s-a constatat faptul că societatea a expediat cantitatea de 150,47 metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, fiind totodată identificată în depozit, cantitatea de 93,978 metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente de proveniență legală. În consecință, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010, în cuantum total de 15.000 lei, fiind confiscată valoric cantitatea de 440,92 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 91.159 de lei și faptic, cantitatea de 93,978 metri cubi material lemnos, în valoare de 67.570 de lei”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

O altă intervenție importantă este reprezentată de derularea activităților de control a circulației materialului lemnos, unde s-a constatat faptul că o societate comercială din județul Bistrița – Năsăud, a expediat 54,79 de metri cubi de lemn rotund molid în baza a patru avize de însoțire.

,,În urma inventarierii materialul lemnos transportat, polițiștii au constatat existența în plus, a unui volum de 16,547 metri cubi, prin urmare au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii 171/2010,  în valoare totală de 15.000 lei și confiscată faptic cantitatea de 16,547 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.815 de lei”, se menționează în sursa citată.

Andreea ȚIȚIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

E.ON și Cramele Recaș încep construcția unei centrale fotovoltaice

Compania E.ON Energie România și Cramele Recaș, cel mai mare producător de vinuri din România …