Cum va arăta orașul nostru în viitorul apropiat? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 693 Vizualizări

Cum va arăta orașul nostru în viitorul apropiat?

Haideți să facem împreună  un exercițiu de imaginație și să aruncăm o privire în 2022, în ce privește infrastructura și mobilitatea urbană:

Cel mai important aspect în reorganizarea transportului public este, în acest moment, să identificăm factorii de eficientă ecologica, cost și rapiditate în același timp, pentru ca un cetățean să se poată deplasa cu ușurință între cele mai îndepărtate două puncte din oraș. Planul nostru de mobilitate urbană privind reorganizarea transportului public din Târgu Mureș îl vom aplica ținând cont de aceste caracteristici.

Vom avea autobuze noi

Conform unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și câștigat deja de Primărie, vom putea achiziționa autobuze noi, ecologice și cu un grad de confort ridicat. Până la sfârșitul anului 2022 vom avea 47 de autobuze electrice ce vor veni  printr-un proiect european aflat în derulare, 41 de autobuze diesel cumpărate din bugetul propriu și 38 de autobuze hibrid  cu finanțare europeană.

Și stații de autobuz moderne

Toate stațiile aferente transportului în comun, vor trece printr-un proces de modernizare și reabilitare. Vor fi amplasate pavilioane cu acoperiș verde, cu un design modern ce vor proteja călătorii cât timp așteaptă sosirea autobuzelor. Acestea se vor încadra perfect din punct de vedere estetic în imaginea de ansamblu a orașului având, ca principală utilitate, protecția împotriva intemperiilor și secundar îmbunătățirea calității aerului din Târgu Mureș.

Vom extinde aria de transport pe tot teritoriul Zonei Metropolitane

Împreună cu Primarii comunelor și orașelor învecinate și cu reprezentanții Consiliul Județean Mureș  vom crea cadrul legal și condițiile prin care cetățenii, prin achiziționarea Abonamentului Metropolitan pentru transportul suburban, vor putea călători din Sângeorgiu de Mureș până în Corunca sau din Târgu Mureș până la Aeroportul Transilvania din Vidrasău.

Din perspectiva așezării geografice, orașul nostru se poate dezvolta doar dacă lucrează împreună cu autoritățile locale ale localităților învecinate, dacă împreună cu aceștia identificăm soluțiile coerente. Cu acest scop, în 2005 a fost înființată prima zonă metropolitană din România, Zona Metropolitană Târgu Mureș. Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș” este nefuncțională în prezent, întrucât Primăria Târgu Mureș nu a participat la întâlnirile Asociației și nu și-a plătit contribuția de membru.

Astfel, Asociația nu a putut demara niciun proiect de dezvoltare a infrastructurii, așa cum au făcut alte orașe din Transilvania.

Ce ne-am propus?

Vom face funcțională Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”!

Încă din mandatul 2021-2027 Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”, compusă din 14 localități, va avea  posibilitatea să acceseze fondurile necesare dezvoltării infrastructurii pentru oraș și regiune.  Astfel, se poate rezolva problema transportului public regional, poate fi construită centura de ocolire a Municipiului, calea ferată poate fi inclusă în transportul public zonal, rețeaua de piste de biciclete va putea fi extinsă în mod semnificativ și se vor putea construi noi atracții turistice.

Vom formula Minimul Târgumureșean

Vom crea o relație strânsă de muncă cu toți parlamentarii, senatorii și angajații instituțiilor guvernamentale, indiferent de culoarea politică din județul Mureș, pentru a crește puterea de lobby a orașului și a județului în Capitală. Construirea centurii ocolitoare a orașului, dezvoltarea aeroportului, finalizarea autostrăzii trebuie să constituie un scop strategic comun pentru fiecare politician târgumureșean.

Vom începe construcția Centurii de Ocolire a orașului pentru axa nord-vest a Târgu Mureșului

Nu mai putem aștepta finalizarea drumului de ocolire pentru zona sud-est a orașului propusă de către Guvern. Astfel, în partea de nord a râului Mureș, în zona localităților Ungheni-Nazna-Sântana de Mureș-Ernei, vom începe construcția propriei noastre centuri cu o lungime de aproximativ 25 de kilometri, cu punctul de întâlnire cu centura propusă de către Guvern situat în zona localității Ernei. Împreună cu Consiliul Județean Mureș și cu Zona Metropolitană vom demara procedurile necesare.

Da, putem, face asta!

Eu, împreună cu echipa mea și alături de specialiștii pe care îi vom avea alături, vom face toate aceste schimbări necesare împreună.

Învingem Împreună!

 

Material comandat de Candidatul Independent SOOS ZOLTAN

Cod unic de autentificare AEP 24200171

Executat de ZI de ZI EVENTS SRL prin www.zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE