Kardos Garden și secretele grădinilor Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 667 Vizualizări

Kardos Garden și secretele grădinilor

O curte frumoasă, amenajată cu gust înnobilează o casă. Ce pași trebuie să facem pentru a avea parte de un spațiu exterior în care să ne simțim bine, am aflat de la Kardos Andras, administratorul companiei Kardos Garden. 

Rep: Ce presupune o activitate în domeniul amenajării curților, grădinilor?

Kardos Andras: Având o experiență în domeniul cultivării plantelor, am înființat anul trecut o firmă care  oferă servicii de amenajare a spațiilor exterioare casei.

Pe scurt, ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă amenajarea unei curți, a spațiilor din jurul clădirilor, fie că este vorba de case particulare, firme, instituții. De la conceperea unui proiect, la montarea de sisteme de irigații, amenajare gazon, semănat, sau montat din rulouri, plante ornamentale, arbuști, rondouri florale, stâncărie, minicascade, putem oferi tot ce este necesar. Avem contracte cu firme din străinătate care cultivă plante ornamentale, fără a apela la intermediari, deci costurile sunt bune. Aș mai aminti că putem furniza și plante decorative care rămân verzi și iarna, oferind un aspect foarte plăcut curților sau grădinilor.

Rep : Care este secretul unui gazon de calitate?

Kardos Andras: Dacă vrei să ai repede un gazon frumos în curte, varianta de rezolvare este ruloul. Facem măsurătorile, convenim asupra sistemului de irigații, dacă se optează pentru un asemenea sistem, și programăm lucrarea. Pentru o curte de mărime medie durează 4-5 zile ca lucrarea să fie gata. De aici încolo depinde de beneficiar să aibă un gazon frumos. Iarba trebuie doar udată și tunsă.

În cazul însămânțării, costurile sunt mai mici, aproximativ o treime, dar timpul scurs până la formarea gazonului dorit e ceva mai lung, cam 7 săptămâni. Noi lucrăm cu semințe de calitate și asigurăm o densitate mare a firelor de iarbă. În final, iarba crescută cu însămânțare va arăta la fel de bine ca cea din rulouri, dar cum spuneam, necesită mai mult timp.

Asigurăm și garanție, până la prima tundere. Aici aș mai aminti că perioada optimă pentru însămânțare este primăvara și toamna, iar rulouri pot fi puse oricând, cu excepția zilelor de vară foarte călduroase. Pentru un gazon frumos este foarte importantă fertilitatea pământului în care punem semințele și, de asemenea, calitatea semințelor. Îndesirea joacă și ea un rol important.

Referitor la udarea gazonului, din rațiuni financiare unii aleg să nu monteze sisteme de irigații, spunând că se ocupă personal cu udarea gazonului. Din experiență vă spun că în multe cazuri costurile finale vor fi mai mari decât în varianta montării sistemului de irigații. În primul rând, se face economie la apa consumată, datorită preciziei de udare, la timpul potrivit și cât este necesar. Împrăștierea îngrășămintelor, dacă e cazul, poate fi făcută prin sistemul de irigații. Nu mai e nevoie de timp alocat pentru udare, deoarece poți programa sistemul și grădina e udată chiar și atunci când ești plecat la muncă sau în concediu. Imaginați-vă cam la ce costuri ajungi dacă nu ai udat la timp sau cât trebuie gazonul și acesta se distruge. În plus, timpul alocat udării grădinii, cu furtunul, poate fi folosit pentru relaxare, alături de cei dragi.

Rep: Aveți soluții și pentru cei care din diverse motive au o grădină cu probleme de aspect ?

Kardos Andras: Da. Putem face așa numita retușare de spații verzi. Grădinile nereușite sau cu diverse probleme care nemulțumesc proprietarul, pot fi readuse la viață, ca să spun așa, prin diverse tehnici. Putem îmbunătăți solul, poate fi reînsămânțată zona de gazon etc. Pe scurt, acea grădină poate fi din nou frumosă, iar informațiile oferite de noi la final vor ajuta proprietarul să își întrețină mai bine noua grădină.

Rep.: Ce sfat le dați celor care își doresc o grădină frumoasă ?

Kardos Andras: În primul rând să își facă un plan temeinic, înainte de a trece la amenajare. Să apeleze la un specialist, chiar dacă acest lucru necesită niște investiții.

Aș mai preciza în final că pentru cei pasionați de grădinărit, care au un mic spațiu de grădină în propria curte, putem oferi un mini sistem de irigație, prin picurare, care presupune o investiție mică, și acoperirea terenului cu o membrană agrotextilă. Acest lucru poate îmbunătăți în mod considerabil rezultatele grădinii. Practic are loc o udare eficientă, exact la momentul și locul potrivit, deci economisiți consum de apă, iar membrana agrotextilă vă scapă de grija buruienilor

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina www.kardosgarden.com, tel 0754-200-272.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE