Home / Business / S-au stabilit regulile pentru deschiderea spațiilor interioare din restaurante

S-au stabilit regulile pentru deschiderea spațiilor interioare din restaurante

Distribuie

Autoritățile din România au publicat marți, 1 septembrie, în Monitorul Oficial, un ordin care prevede regulile care trebuie respectate pentru redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor și cafenelelor. Ordinul Comun 1.497/2.788/149/2020 este semnat de Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor.

,, Începând cu data de 1 septembrie 2020 sunt permise activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor”, se menționează în documentul amintit.

Măsuri luate de localuri

Pentru a asigura redeschiderea în siguranță a spațiilor interioare, localurile trebuie să ia o serie de măsuri, atât în ceea ce privește salariații, cât și siguranța clienților, după cum urmează: acestea trebuie să verifice starea de întreținere a tuturor spațiilor, facilităților, echipamentelor și a ustensilelor utilizate în procesul de preparare și servire a alimentelor, să revizuiască planurile și procedurile de igienizare, să asigure soluții dezinfectante necesare personalului, dar și igienizării spațiilor și a echipamentelor utilizate, să reinstruiască sub semnătură personalul lucrător cu privire la regulile generale de igienă ce trebuie respectate la nivelul unităților de alimentație publică, să realizeze un triaj al salariaților la intrarea în unitatea de alimentație publică, să supravegheze starea de sănătate a lucrătorilor, să realizeze un plan pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus și să desemneze o persoană care să îl implementeze, să țină un registru cu rezervările clienților și să asigure distanțarea fizică între angajați.

Reguli pentru clienți

Pentru protecția clienților se va face un triaj observațional la intrarea în unitate și se vor asigura dezinfectante, se vor stabili circuite cu sens unic, ce trebui parcurse de clienți în unitățile de alimentație publică, purtarea măștii va fi obligatorie pentru clienți, se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de la o masă la alta, se interzice consumul de produse stând în picioare, se interzice consumul de băuturi/alimente la scaunele situate la bar, se vor interzice activitățile de divertisment, precum dansul, în cadrul unității, va fi încurajată plata cu cardul, se stabilește numărul maxim de 6 clienți care pot ocupa o masă, iar ocuparea locurilor se va face cu o rezervare anterioară și se va asigura respectarea distanței între ocupanții meselor.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.