Home / Agricultura / Ajutor APIA pentru culturile afectate

Ajutor APIA pentru culturile afectate

Distribuie

Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Mureș, a anunțat miercuri, 2 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că începând de joi, 3 septembrie, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, într-un interval de 10 zile lucrătoare.

Cererile se depun la centrele locale pe raza cărora a fost depusă Cererea unică de plată în campania 2020, iar această cerere, însoțită de documentele solicitate poate fi transmisă la centrul județean sau la centrele locale APIA prin fax, poștă sau în format electronic prin email.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înființat în toamna anului 2019 culturi de grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz și rapiță, iar suprafața pentru care se acordă ajutorul de stat nu poate depăși suprafața culturii declarate în cererea unică de plată depusă în cadrul campaniei 2020.

Condiții pentru oferirea ajutorului de stat

Pentru a obține ajutorul de stat, beneficiarii trebuie să dețină un proces – verbal de constatare și evaluare a pagubelor, încheiat până la 15 iunie, în care procentul de calamitare este de peste 30% aferent culturii calamitate, suprafața calamitată să reprezinte un procent de peste 30% din suprafața totală declarată în Cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate, să fie înregistraţi în evidenţele APIA în anul 2020, cu Cerere unică de plată 2020 și să nu se afle în dificultate, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

,,Prin excepție beneficiarii care au suprafețe calamitate cu culturile menționate, confirmate prin procesul – verbal de constatare și evaluare a pagubelor, care au fost întoarse sau nu au mai fost însămânțate după calamitare și nu se regăsesc, în totalitate sau parțial, în cererea unică de plată 2020, suprafețele calamitate avute în vedere pentru ajutorul de stat sunt cele menționate în procesul – verbal de constatare și evaluare a pagubelor. Pentru acești beneficiari ajutorul de stat se acordă pentru suprafețele confirmate prin procesul – verbal de constatare și evaluare a pagubelor, dar nu mai mult de suprafața declarată cu teren arabil în cererea unică de plată din Campania 2020”, a transmis Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv al APIA Mureș.

Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat:

Grâu: 925 de lei/hectar;

Secară: 925 de lei/hectar;

Triticale: 805 de lei/hectar;

Orz: 912 de lei/hectar;

Orzoaică: 951 de lei/hectar;

Ovăz: 772 de lei/hectar;

Rapiță: 1.002 de lei/hectar.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.