În sfârșit, vom ști adevărul despre poluarea din Târgu Mureș! Theodora Benedek a achiziționat prima rețea independentă de senzori pentru monitorizarea poluării în Târgu Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2067 Vizualizări

În sfârșit, vom ști adevărul despre poluarea din Târgu Mureș! Theodora Benedek a achiziționat prima rețea independentă de senzori pentru monitorizarea poluării în Târgu Mureș

Echipa de specialiști în probleme de mediu a Theodorei Benedek, candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș instalează, în aceste zile, o rețea de aparate interconectate care măsoară poluarea, în toate cartierele municipiului Târgu Mureș. Prin această rețea vom fi informați în permanență asupra poluanților fizici și chimici din jurul nostru, care ne pot afecta sănătatea sau pot avea un impact negativ asupra mediului.

În Târgu Mureș, nu aveam, până acum, un sistem independent de măsurare a calității aerului. Acest lucru ne împiedică să știm cu adevărat nivelul de poluare în zonele industriale, în centrul orașului, dar mai ales în cartiere.

În aerul pe care îl inspirăm există particule fine care, odată inhalate, pot provoca astm, cancer pulmonar, boli respiratorii, boli cardiovasculare, dar și nașteri premature sau defecte congenitale.

O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare, provocând inflamații și intoxicări. Specialiștii afirmă că, în România au loc peste 20.000 de decese anual din cauza poluării aerului cu particule fine în suspensie, ceea ce ne situează pe un îngriojorător loc 8 în Europa.

Valorile limită impuse de Uniunea Europeană privind cantitatea maximă recomandată de microparticule per metru cub, sunt următoarele:

  • Particule în suspensie – PM10: max 40 µg/m³ (micrograme pe metru cub)
  • Particule în suspensie – PM2.5: max 25 µg/m³ (micrograme pe metru cub)
  • Particule în suspensie – PM1.0: max 20 µg/m³ (micrograme pe metru cub)

Traficul rutier intens contribuie cel mai mult la emisia de microparticule nocive în aer.

Folosind o multitudine de senzori și conexiune wireless la Internet, rețeaua implementată de echipa Theodorei Benedek culege măsurători în timp real asupra nivelului de poluare din aer. Începând de săptămâna viitoare, datele vor fi disponibile în timp real pe site-ul Theodorei Benedek, ceea ce înseamnă că toți cetățenii din Târgu Mureș vor avea la dispoziție o infra­struc­tură de tip big data, care va permite analiza mediului, prin prisma particulelor invizibile care ne pot afecta sănătatea.

Theodora Benedek a declarat că “cei mai mulți târgumureșeni spun că, la noi în oraș, nu se cunoaște adevăratul nivel al poluării aerului. Începând de astăzi, instalăm în toate cartierele o rețea de senzori, care măsoară non stop calitatea aerului. În câteva zile, vom ști exact care este nivelul de poluare în fiecare cartier și ce măsuri putem lua. Săptămâna viitoare vom prezenta public aceste date, iar apoi veți putea vedea în timp real  calitatea aerului din cartierul dumneavoastră pe site-ul www.theodorabenedek.ro. Este un prim pas pentru monitorizarea poluării din Târgu Mureș. Facem din surse private ceea ce trebuia să facă Primăria demult, așa cum s-a făcut la Brașov, în Cluj sau la Iași. Pentru oameni.”

Peste o săptămână, în Târgu Mureș va exista o hartă integrată, care va conține datele măsurate de senzori. Doar pe baza datelor reale, putem cere măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului.

(Comandat de: PNL Mureș; Cod AEP: 21200012; Publicat de Zi de Zi Events SRL)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE