Proiecte viabile pentru Zona Metropolitană Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 750 Vizualizări

Proiecte viabile pentru Zona Metropolitană

Pactul de colaborare al Asociației Zonei Metropolitană din Târgu Mureș

Primarii Asociației Zonei Metropolitane Târgu Mureș s-au reunit la data de 2 septembrie, în satul Pănet. O astfel de întâlnire, deși foarte importantă, nu a mai avut loc de foarte mulți ani. Cu această ocazie, primarii din cadrul Asociației au analizat măsurile care vor fi luate pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane a Mureșului. După alegerile din acest an, există o oportunitate fără precedent, aceea de stimula  activitatea Asociației, neglijată total în timpul administrației actuale, condusă de primarul Florea și sistemul său corupt.

Obiectivul asumat de primarii prezenți este, în primul rând, demararea unui proces coerent pentru o dezvoltare durabilă și de succes, care să satisfacă interesele întregii comunități din Zona Metropolitană. Proiectele asupra cărora au convenit, de comun acord, sunt următoarele:

  1. Asociația va construi drumul de ocolire a orașului din fonduri locale, fără să mai aștepte să se materializeze promisiunile venite de la guvern, care durează de foarte mult timp.

Acest drum va lega localitatea Ungheni de Ernei și va permite ocolirea Târgu Mureșului pe direcția nord-vest. Scopul nostru principal este decongestionarea traficului foarte aglomerat și de tranzit din orașul Târgu Mureș precum și facilitarea deplasării populației spre cartierele din partea de nord a Mureșului și spre centrul județului.

  1. Extinderea transportului în comun spre întreaga Zonă Metropolitană cu punct de pornire din Târgu Mureș.

Va fi reorganizat transportul public în așa fel încât să deservească întreaga zonă Metropolitană. Vom introduce abonamentul Metropolitan pe toate mijloacele de transport public, ceea ce va permite locuitorilor din zonă să ajungă de la aeroport spre centrul județului sau dintr-o localitate în alta mai ieftin, rapid și confortabil.

  1. Vom construi o rețea multimodală de transport lângă Târgu Mureș.

Intenționăm ca până în 2028 să amenajăm o rețea multimodală care să lege aeroportul, autostrada și calea ferată într-o infrastructură funcțională, stimulând astfel dezvoltarea economică. Târgu Mureșul trebuie să redevină centrul transportului comercial și regional!

  1. Vom amenaja o rețea de piste pentru biciclete în Zona Metropolitană.

De-a lungul șoselei de centură și al variantelor conexe, pe traseul fostei căi ferate mici de-a lungul Văii Nirajului, vom crea o rețea de aproximativ 100 km de piste pentru biciclete, astfel încât oamenii care locuiesc în zonă să se poată deplasa cu bicicletă mai simplu și în siguranță, spre localitățile învecinate și la Târgu Mureș. În plus, monumentele și toate atracțiile turistice și naturale din zonă vor fi accesibile astfel și cu bicicleta.

Toți dorim ca în Zona Metropolitană să avem un sistem de transport în comun eficient, comod și bine coordonat. Mulți dintre locuitorii celor 14 localități din regiune lucrează și studiază în oraș. Transportul în comun din zonele limitrofe este deficitar și disfuncțional pentru că nu există o rețea de autobuze unitară, coordonată și modernă. De exemplu, un locuitor din Pănet poate să ajungă acasă de la Târgu Mureș numai într-un anumit interval orar şi să schimbe mai multe autobuze.

Candidatul independent la funcția de Primar la Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat că va introduce un abonament special pentru Zona Metropolitană cu scopul de a facilita naveta locuitorilor din zonă. Cu acest abonament, se va putea ajunge din Corunca la Sângeorgiu de Mureș, de la Târgu Mureș la aeroport sau de la Pănet în centrul orașului, rapid, comod și la un preț convenabil.

Soós Zoltán spune că în acest moment nu există un sistem de transport în comun eficient, comod și bine coordonat, care să deservească toate cele 14 localități învecinate.

Candidatul independent Soós Zoltán promite că va rezolva această problemă în colaborare cu Consiliul Județean și cu primăriile localităților vizate.

Învingem împreună!

 

Material comandat de Candidatul Independent SOOS ZOLTAN

Cod unic de autentificare AEP 24200171

Executat de ZI de ZI EVENTS SRL prin www.zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE