Ajutor APIA pentru crescătorii de animale Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

Ajutor APIA pentru crescătorii de animale

Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Mureș a anunțat vineri, 4 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că începând de la data curentă se pot depune cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin/suin/avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Cererile se pot depune doar la sediul centrului județean Mureș, putând fi transmite prin fax, poștă sau prin email, cu condiția asumării prin semnătură pe fiecare pagină a documentului transmis. Formularele cererilor pot fi descărcate accesând următorul link: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19.

Cerințe pentru acordarea ajutorului

Pentru sectorul creșterii bovinelor, cererile vizează obținerea unui ajutor de stat de 100 euro/cap eligibil, fiind eligibili deținătorii a minim 91 capete femele, bovine adulte, cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

În ceea ce privește crescătorii din sectorul suin, aceștia vor primi ajutorul de stat dacă au desfășurat activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor în semestrul I al anului 2020, cu excepția celor aflați în imposibilitate de populare din cauza restricțiilor sanitare veterinare generate de evoluția pestei porcine africane.

,,Ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, funcție de categoriile de suine, respectiv, suine la îngrășat și animale de reproducție. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție, scroafe și scrofițe”, se menționează în comunicat.

Nu în ultimul rând, crescătorii din sectorul avicol vor beneficia de ajutorul de stat dacă au desfășurat activitate de reproducție și/sau incubație, și/sau creștere a păsărilor pentru carne sau ouă, în semestrul I al anului 2020. Ajutorul se acordă în funcție de capacitatea de producție deținută de beneficiar, în funcție de categoriile de păsări, respectiv pui de carne, pui de curcă, găini ouătoare, găini rase grele și pui eclozionați, iar cuantumul este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne, pui de curcă și pui eclozionați și 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele.

Valoarea totală a ajutorului de stat ce poate fi acordat unui beneficiar nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 de euro și este important ca beneficiarii să nu se afle în dificultate, lichidare sau faliment, în baza Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019.

Perioada de depunere a cererilor și a documentelor justificative este de 20 de zile lucrătoare, începând cu data de 4 septembrie.

De asemenea, APIA Mureș va informa potențialii beneficiari pe care i-a identificat din datele deținute, acordându-le sprijinul necesar pentru întocmirea dosarelor.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE