Informații Transelectrica despre stația de transformare Iernut Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

Informații Transelectrica despre stația de transformare Iernut

Departamentul Comunicare și Relații Publice al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice a transmis vineri, 4 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că se înregistrează progrese importante în derularea proiectelor de investiții, retehnologizare și modernizare din stațiile electrice de transformare 400/200/110/6 kV Iernut și 220/110/20 kV Ungheni, iar la finalul lunii septembrie se va finaliza etapa din proiectul derulat în stația Iernut, care creează condițiile de racordare a viitoarei centrale de 430 MW în ciclu combinat Iernut, aparținând SNGN Romgaz SA.

,,Investiția pe care o desfășurăm în stația de la Iernut are o importanță deosebită atât pentru Transelectrica și pentru Sistemul Electroenergetic Național, dar mai ales pentru dezvoltarea economiei naționale. Înțelegem nevoia acută de investiții și susținem efortul investițional pentru a dezvolta România, iar proiectele Transelectrica sunt motorul care angrenează evoluția economică a țării în ansamblu. Crearea condițiilor de racordare la SEN a unei noi centrale de producție a energiei electrice este un astfel de proiect menit să deschidă calea spre dezvoltare și să contribuie la siguranța în alimentare cu energie electrică a consumatorilor”, a declarat președintele directoratului CNTEE Transelectrica, Cătălin Nițu.

Investiția de la Iernut are o valoare de 30 de milioane de lei și include montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comandă – control al întregii stații electrice, racordarea centralei ciclu combinat 430 MW, aparținând SNGN Romgaz Sa, dar și lucrări de proiectare și execuție a sistemelor de protecție aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor SPEE Iernut. Prin modernizarea și extinderea stației Iernut se vor obține economii privind costul pierderilor de putere și costul de mentenanță.

Lucrările sunt realizate de filiala Transelectrica, Smart SA, având ca subcontractanți Retrasib, Dacom, Farben și Teletrans, iar termenul de finalizare al întregii investiții este luna noiembrie 2021.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE