Home / Politic / Situația înregistrărilor la vot în diaspora

Situația înregistrărilor la vot în diaspora

Autoritatea Electorală Permanentă a informat luni, 7 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că până la data curentă, a fost depășită borna de 3000 de înregistrări pe portalul www.votstrainatate.ro, ale alegătorilor români din afara țării, care au optat pentru votul prin corespondență, în timp ce pentru votul la secția de votare s-au înscris 1.059 de cetățeni români din diaspora.

Precizări cu privire la înscrierea pe portalul www.votstrainatate.ro:

Pentru a facilita înregistrarea la vot a românilor din diaspora, Autoritatea Electorală Permanentă a făcut câteva precizări, după cum urmează: actul de identitate românesc utilizat la înregistrare trebuie să fie acceptat de legislația românească și este necesar ca actul de identitate să fie valabil, certificatul de naștere și titlul de călătorie nu fac parte din categoria documentelor de identitate, numele și prenumele trebuie să fie înscrise întocmai ca în actul de identitate, scanarea documentelor trebuie să fie completă și vizibilă integral, iar documentul de ședere în străinătate trebuie să fie prevăzut în lista din Ordinul ministrului afacerilor externe nr.1627/2019.

Perioada de înregistrare ca alegător prin corespondență sau la o secție de votare se va încheia la data de 21 septembrie.

Mai multe informații în ceea ce privește procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponbile la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta și  https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sylevy, “acuzată” că a umflat din pix cantitățile de gunoi depuse la Sânpaul

Criza gunoiului, o soap-opera puturoasă de Târgu Mureș Marțea trecută, în jur de ora 20.00, …