Home / Invatamant / Care este scenariul pentru începerea școlii în Mureș?

Care este scenariul pentru începerea școlii în Mureș?

Ministerul Sănătății a publicat o listă a incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România, în funcție de care se va decide scenariul pentru începerea anului școlar.

,,Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În primul scenariu, cel verde, toți elevii vor merge la școală, cu respectarea normelor de protecție. Al doilea scenariu, cel galben, presupune revenirea la școală a elevilor din clasele a VIII-a și  a XII-a, în timp ce restul elevilor vor reveni la școală prin rotație odată la 1 – 2 săptămâni, iar ultimul scenariu, cel roșu, presupune ca toți elevii să desfășoare cursuri online, acest lucru fiind în cazul localităților care au peste 3 cazuri la o mie de locuitori.

Scenariile care vor fi aplicate în Mureș

În județul Mureș, există o singură localitate care se încadrează în scenariul roșu, și alte 6 în scenariul galben.

Scenariul Roșu: comuna Mădăraș, care are un număr de 6,75 cazuri la o mie de locuitori.

Scenariul Galben: Bala – 1,53 cazuri/ 1.000 de locuitori, Bahnea – 1,36 cazuri/ 1.000 de locuitori, Suplac – 1,31 cazuri/ 1.000 de locuitori, Corunca – 1,08 cazuri/ 1.000 de locuitori, Tăureni – 1,08 cazuri/ 1.000 de locuitori și Gheorghe Doja – 1.01 cazuri/ 1.000 de locuitori.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Victor Prodan: ,,Voi fi primarul tuturor locuitorilor din Ungheni!”

Primarul orașului Ungheni din anul 2012, Victor Prodan (PNL), a obținut în urma alegerilor din …