Câți români preferă mașina personală ca mijloc de transport în contextul COVID-19 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Câți români preferă mașina personală ca mijloc de transport în contextul COVID-19

Potrivit www.agerpres.ro, 68% dintre români sunt de părere că mașina personală este cel mai sigur mijloc de transport în contextul epidemiologic, însă, România raportează cele mai multe decese cauzate de accidente rutiere din Uniunea Eruopeană.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), autoturismul personal este urmat în preferințele românilor de transportul public – 11% și bicicletă – 7%.

,,Percepţiile asupra riscului sunt în continuă schimbare în contextul pandemiei, iar preocupările românilor sunt reflectate în consecinţă. Dacă, până acum câteva luni, asistam la o consolidare a transportului public ca alternativă pentru mobilitate şi reducere a impactului asupra mediului înconjurător, suntem acum în punctul în care maşina personală pare a reveni în centrul atenţiei, datorită siguranţei sporite pe care o oferă în faţa virusului SARS-CoV-2. În acelaşi timp, România este, din păcate, statul european cu cele mai multe decese pe şosele în 2019 – un motiv în plus pentru a ne concentra toate eforturile, împreună cu factorii de decizie, în direcţia reducerii frecvenţei şi severităţii accidentelor auto”, a declarat preşedintele UNSAR, Adrian Marin.

În ceea ce privește categoria de vârstă cuprinsă între 18 – 50 de ani, mașina personală este preferată de 77% dintre ei, după care urmează bicicleta cu 8%, iar mai apoi, transportul public cu 7%.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE