Echipa PSD din Suplac, activitate în folosul oamenilor Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 686 Vizualizări

Echipa PSD din Suplac, activitate în folosul oamenilor

În comuna Suplac, Partidul Social Democrat va participa la alegerile locale din data de 27 septembrie doar cu o listă de candidați pentru Consiliul Local. Lista de consilieri locali e deschisă de Ioan Zolog, președinte PSD Suplac, iar pe locul al doilea este Leon-Dan Bucur, viceprimarul localității.

Experiență pe plan administrativ

Viceprimar al comunei, Leon-Dan Bucur, candidat de pe lista PSD pentru Consiliul Local Suplac este absolvent de studii superioare și un locuitor foarte apreciat în comunitatea din Suplac.

”Sunt de profesie inginer, am vârsta de 52 de ani, sunt căsătorit, am doi copii, ambii absolvenți de studii superioare, cu masterat, și sunt viceprimarul comunei Suplac. Istoria mea în politică e puțin mai vastă, sunt la al patrulea mandat de viceprimar. Începuturile au fost în PRM, prin 2004, ulterior o ramură a PRM a intrat în PD, apoi s-a format PDL care a fost apoi absorbit de PNL, iar unii membri s-au împrăștiat, neregăsindu-se în noua structură. Acum sunt în Partidul Social Democrat, un partid în care mă regăsesc deoarece social-democrații au dus întotdeauna o politică pentru oameni”, a declarat Leon-Dan Bucur.

De-a lungul anilor, Leon-Dan Bucur a încercat, în calitate de viceprimar al comunei Suplac, să fie permanent în slujba cetățenilor și să își desfășoare activitatea numai în beneficiul comunității.

”În decursul mandatelor de viceprimar am colaborat cu mai mulți primari. Pot spune că mi-am adus contribuția la lucrări de infrastructură, cum ar fi asfaltarea drumului comunal DC 70. Lucrările de importanță majoră și finalizarea lor au fost realizate în colaborare cu actualul primar al comunei, domnul Szakacs Bela. Împreună am realizat lucruri frumoase, putem  aminti introducerea canalizării în Idrifaia și Suplac, precum și modernizările căminelor culturale”, a menționat viceprimarul comunei Suplac.

Apa și canalizarea, prioritățile viitorului mandat

Pentru viitor, principalul proiect al tandemului de la conducerea Primăriei din Suplac este finalizarea proiectului care prevede introducerea apei potabile și a canalizării menajere în trei sate aparținătoare.

”Urmează introducerea apei potabile și a canalizării în satele în care acestea nu au fost introduse și realizarea unei grădinițe în Idrifaia. Acum modernizăm căminele culturale în Laslău Mic și în Laslău Mare, cu fonduri europene. Căminul cultural din Suplac a fost modernizat cu fonduri bugetare, iar cel din Idrifaia cu fonduri europene. În mandatul care urmează, dacă voi fi ales viceprimar, mi-am propus să continui colaborarea cu domnul primar Szakacs Bela la finalizarea grădiniței din Idrifaia care este realizată în proporție de aproape 90%, la modernizarea căminelor culturale din Laslău Mic și Laslău Mare – proiecte care sunt în derulare și trebuie finalizate. Ne mai dorim introducerea apei potabile în Laslău Mic și în Laslău Mare și a canalizării în Laslău Mic, Laslău Mare și Suplac. E un proiect de anvergură mai mare și presupune și timp mai îndelungat pentru a fi finalizat”, a afirmat Leon-Dan Bucur.

Soluții pentru atragerea de investitori

Viziunea pentru dezvoltarea comunei Suplac prevede, pe lângă finalizarea proiectelor de infrastructură, și oferirea de facilități pentru atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă.

”Din punct de vedere al infrastructurii și a necesarului de confort pe care trebuie să îl asigure o administrație publică locală, eu zic că în următorul mandat și poate în celălalt, confortul creat de noi se va apropia undeva de standarde europene. Problema trebuie probabil pusă sub altă formă – după ce finalizăm toată infrastructura să începem să căutăm investitori și să îi atragem sub o formă sau alta pentru că bugetul local deocamdată este destul de subțire și fără investiții. Fără să atragem investitori, nu prea o să reușim o dezvoltare sustenabilă pe termen mediu și lung. Au fost mai multe variante de a atrage investitorii, ne gândeam la un moment dat să asigurăm teren din rezerva comunei să o punem cumva la dispoziție, să creăm condiții deoarece e greu de atras investitori fără să avem apă și canalizare. Dar după ce se realizează aceste obiective de infrastructură le vom putea oferi condiții optime, precum și o serie de facilități.

Cu siguranță vom găsi o cale de a susține mediul de afaceri”, a punctat Leon-Dan Bucur.

Vaidacuta, ”paradisul terestru” din Suplac

Având un potențial turistic foarte mare, satul Vaidacuta se află în atenția echipei PSD din Suplac, care dorește transformarea zonei într-o destinație căutată de turiști din țară și din străinătate.

”Satul Vaidacuta este o destinație turistică foarte frumoasă, de mai mulți ani ne-am gândit la o variantă de a nu modifica arhitectura locală și am și emis în Consiliul Local o hotărâre în acest sens, care stabilește că tot ce se construiește în sat trebuie să respecte un proiect tradițional, iar materialele folosite în construcții să fie tradiționale. A fost o discuție în Consiliul Local, să cumpărăm niște terenuri intravilane deoarece prețurile erau destul de mici, pe care să le intăbulăm, cu 4-5 ari de grădină, cu posibilitatea de construire a unor cabane. În zonă a fost în vizită și un ministru al culturii în timpul guvernării Cioloș, care se trage din Vaidacuta, și chiar am avut o discuție cu domnia sa despre viitorul acestui sat. Dacă municipiul Târgu Mureș ar fi fost declarat în urmă cu câțiva ani câștigătorul titlului de Capitală Culturală Europeană, Vaidacuta era un punct forte în acel program de reconstrucție care viza turismul cultural din județul Mureș, din zona municipiului Târgu Mureș. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, va trebui să dezvoltăm din punct de vedere turistic satul Vaidacuta doar prin eforturile comunității locale”, a arătat viceprimarul comunei Suplac, care a adăugat că în satul Laslău Mic se află un alt obiectiv turistic important, respectiv o biserică evanghelică, cu ziduri fortificate.

Om de încredere

”O cunosc bine pe doamna Dumitrița Gliga și pot afirma că îi place să realizeze ceea ce spune.Doamna Dumitrița Gliga transmite încredere filialei PSD Mureș și cred că și oamenilor din județul Mureș”, a transmis Leon-Dan Bucur

Echipa PSD Suplac, închegată

”Echipa PSD din Suplac este o echipă închegată, dornică să lucreze pentru dezvoltarea comunității. De exemplu, Ioan Zolog lucrează la Apele Române, e un profesionist de nădejde. Pe lista de candidați pentru Consiliul Local se mai află Ioan – Radu Vintilă, care lucrează la Gaz și este un om  de încredere, de bază, în anumite probleme tehnice, și nu numai. Virgil Romanian e un candidat nou aflat pe locurile eligibile, lucrează la o societate de creșterea și îngrășarea porcinelor și am mare încredere în puterea sa de muncă. Transmit locuitorilor comunei să aibă încredere în noi și nu îi vom dezamăgi. Înainte de toate însă, îi invit la vot pe cetățenii comunei Suplac cărora o să le asigurăm toate condițiile de siguranță pentru a-și exprima acest drept în data de 27 septembrie.”

Investiții pentru Suplac în guvernarea PSD (2016-2019):

– ”Reabilitare DC 70 (Suplac) – Laslău Mare -Laslău Mic” (valoarea investiției: 1,2 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDL 1);

– ”Alimentare cu apă a localităților Suplac și Idrifaia” (valoarea investiției: 3,5 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDL 1);

– ”Construire grădiniță în localitatea Idrifaia, comuna Suplac” (valoarea investiției: 0,8 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDR);

– ”Modernizare cămin cultural Laslău Mare, comuna Suplac, și modernizare cămin cultural Laslău Mic, comuna Suplac” (valoarea investiției: 2 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDR);

– ”Rețea de alimentare cu apă și canalizare menajeră în localitățile Laslău Mare și Laslău Mic și canalizare menajeră în localitatea Suplac” (valoarea investiției: 15,8 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDL 2).

(Material comandat de: PSD Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE