Peste 3 milioane de măști pentru persoanele defavorizate din Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Peste 3 milioane de măști pentru persoanele defavorizate din Mureș

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis marți, 8 septembrie, faptul că un număr de 3.449.150 de măști destinate persoanelor defavorizate au fost recepționate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, beneficiind de sprijinul ISU Mureș, iar în cursul acestei săptămâni, câte o cutie cu 50 de măști va ajunge la fiecare din cei 68.983 de beneficiari.

Categoriile de persoane defavorizate care beneficiază de acest sprijin sunt: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolele 42 și 58 din Legea nr. 448/2006.

Scopul acestei acțiuni este de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor defavorizate, măștile de protecție fiind acordate de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE