Home / Administratie / Un nou proiect cu finanțare europeană pentru Sighișoara

Un nou proiect cu finanțare europeană pentru Sighișoara

Distribuie

Conducerea Primăriei Municipiului Sighișoara a anunțat luni, 7 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că s-a depus pentru finanțare europeană un nou proiect pentru modernizarea centrului Sighișoarei, și anume ,,Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighișoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, care prevede reabilitarea și amenajarea zonei ,,Sigma”, în vederea transformării acesteia în zonă pietonală, spațiu verde, de socializare și de organizare evenimente în aer liber.

,,Încă din anul 2017 am început demersurile pentru a transforma din punct de vedere urbanistic ,,Piața Sigma” într-o piață multifuncțională, atractivă pentru localnici și pentru turiști. Primii pași au fost realizați, am elaborat PUZ-ul pentru ,,Piața Sigma” iar acum a fost depusă cererea de finanțare europeană pentru acest proiect de reabilitare și amenajare a ,,Pieței Sigma” și a zonei centrale. Zona nu a putut fi reabilitată din cauza unor probleme de proprietate asupra terenului, doar 25,1% din suprafața terenului aflându-se în domeniul public al Municipiului Sighișoara, 61,8% în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice și 13,1% în domeniul privat al statului român. După reglementarea destinației acestor terenuri prin PUZ, în scopul amenajării pieței urbane, vom propune trecerea acestor suprafețe de teren din domeniul privat al statului și din proprietatea privată a unor persoane fizice în domeniul public al Municipiului Sighișoara. Trecerea se va realiza respectând prevederile Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local. În procesul de expropriere pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării acestui obiectiv de interes local, se vor respecta, în mod obligatoriu, prevederile referitoare la stabilirea unei juste despăgubiri a proprietarilor terenurilor”, a transmis primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Proiectul pentru regenerarea urbană a centrului istoric al Sighișoarei a fost depus pentru următorul exercițiu financiar, întrucât în perioada iulie – august, reprezentanții administrațiilor publice din regiunea centru, au avut posibilitatea de a depune la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, fișe de investiții pentru proiecte pe care vor să le implementeze în perioada 2021 – 2027.

Andreea ȚIȚIU

 

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.